Vijesti 15.10.2018.

PRIJAVE DO 14. NOVEMBRA Raspisan konkurs za studentske stipendije

ČITANJE: 1 minuta

Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama raspisan je danas. Grad Banja Luka dodjeljuje tri vrste stipendija redovnim studentima prvog ciklusa, i to: prema socijalnom statusu, za deficitarna zanimanja i  za uspjeh na studiju.

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Po socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečna stipendija iznosi 130 KM.

Deficitarna zanimanja za akademsku 2018/2019. godinu su: diplomirani profesor matematike i informatike; diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendija prema socijalnom statusu i za deficitarna zanimanja, razmatra Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, a prijave na konkurs za dodjelu stipendija za uspjeh na studiju razmatra Komisija za dodjelu stipendija učenicima i studentima, za uspjeh u školi, odnosno na studiju.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, potrebno je predati do 14. novembra, u Prijemnu kancelariju Gradske uprave. Dodatne informacije mogu se dobiti i putem telefona, broj: 051/244-496 ili direktno u kancelariji broj 23.

Ovogodišnjim gradskim budžetom za stipendiranje predviđeno je 1,6 miliona KM, s tim da će, po procjenama, jedna trećina biti usmjerena za studente.

Kompletan konkurs možete pogledati ovdje.