Vijesti 29.01.2018.

Prijetio ženi, pa mu našli arsenal oružja

ČITANJE: 2 minute

Goran B. (51) iz Bistrice kod Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je prijetio bivšoj supruzi da će je ubiti, a zatim je policija prilikom hapšenja kod njega pronašla arsenal oružja, saznaje „EuroBlic“.

Kako nezvanično saznajemo, policijskoj stanici Lauš obratila se oštećena koja je prijavila da joj bivši surpug prijeti i da je u strahu.

– Inspektori su ovu prijavu shvatili veoma ozbiljno i odmah su pokrenuli istragu i potragu za njenim suprugom. Nedugo poslije prijave, policajci su u selu Borkovići nedaleko od Banjaluke, primjetili Gorana B. – ispričao je izvor „EuroBlica“ blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, čim su policajci prišli Goranu B. primjetili su da je pijan i da je naoružan.

– Prilikom pretresa, policajci su ostali u šoku, jer su kod njega pronašli pušku sa pripadajućim mecima, kao i dva tromblona. Goran B. je zatim uhapšen, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao skoro dva promila alkohola u krvi – pojasnio je naš sagovornik.

Goran B. je priveden u policijsku stanicu, a zatim je uslijedila i naredba Osnovnog suda u Banjaluci za pretrese imovine od osumnjičenog.

– Pretresena je kuća i pomoćni objekti koje u Bistrici koristi Goran B. i pronađen je veliki broj dijelova vatrenog oružja. Osim toga policajci su pronašli puškomitraljez, zolje, nož i druge stvari koje nije dozvoljeno držati – istakao je izvor iz istrage.

Poslije kriminalističke obrade i otriježnjenja Goran B. je pušten da se brani sa slobode, a istraga protiv njega će biti nastavljena u narednom periodu.

Protiv osumnjičenog su podneseni izvještaji zbog krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, kao i zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

Tokom prošle godine policija je podnijela veliki broj izvještaja zbog porodičnog nasilja, a žrtve skoro u svim slučajevima bile su žene.

Nasilniku određen pritvor

Jedan od rijetkih slučajeva da je nasilniku poslije prijave za porodično nasilje određen pritvor, zabilježen je sredinom novembra prošle godine u Prijedoru.

Policija je tada radeći na ovom slučaju uhapsila G. K. (44) i pretresom njegovih prostorija pronađeno je oružje i veća količina municije. Nakon saslušanja, određen mu je jednomjesečni pritvor.

(Euro Blic)