Biznis 14.10.2021.

PRILIKA ZA STUDENTE: Potpisan ugovor o obavljanju stručne prakse između IRBRS i Ekonomskog fakulteta u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske i Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci potpisali su ugovor o obavljanju stručne prakse za studente ovog fakulteta.

Ugovor su potpisali v.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac i dekan Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci prof. dr Milenko Krajišnik.

Praksa za studente, u skladu sa nastavnim planom i programom Fakulteta Studijskog programa Ekonomija i poslovno upravljanje i Poslovna informatika, biće realizovana u akademskoj 2021/2022. godini, jedan radni dan u radnoj sedmici u zimskom i ljetnom semestru.

U toku trajanja prakse student će obavljati one aktivnosti koje su u skladu sa prirodom djelatnosti koju obavlja Investiciono-razvojna banka Repulike Srpske, a koje su studentu neophodne za sticanje znanja, vještina i kompetencija iz oblasti ekonomije i menadžmenta.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske i Ekonomski fakultet u Banjoj Luci saradnju na prijemu studenata za praksu započele su 2017. godine. Od tada do danas saradnja traje bez prekida, svake akademske godine.

Obostrani interes, i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci, jeste da prepoznamo i na najbolji način obučimo mlade i talentovane ljude, tako što ćemo im uz teorijski dio na fakultetu omogućiti i pružiti i najbolju praksu u Investiciono-razvojnoj banci Republike Srpske, s ciljem ostanka mladih u Republici Srpskoj.

(N.S)