Vijesti 24.01.2022.

Priveden vozač Civilne zaštite zbog povezanosti sa Branislavom Zeljkovićem

ČITANJE: 1 minuta

Milan Jašarević, vozač u Civilnoj zaštiti Republike Srpske i vozač predsjednika Ujedinjene Srpske Nenada Stevandića, uhapšen je jutros u sklopu akcije koja se vodi protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića i drugih, potvrđeno je za Srpskainfo.

Prema saznanjima Srpskainfo, on je i ranije saslušavan u sklopu ove istrage, a jutros je uhapšen.

Zeljković se tereti za najteži oblik zloupotrebe službenog položaja u postupcima nabavke medicinske opreme, zaštitnih odijela i termalnih kamera i kršenje Zakona o javnim nabavkama RS. Pričinjena šteta Republici Srpskoj iznosi više od 700.000 maraka.

Prema pisanju pojedinih portala, Jašarevića sumnjiče da je pomagao Zeljkoviću da izbjegne hapšenje na dan akcije.

Iz Civilne zaštite su nam rekli da nemaju informacije o ovom slučaju.

“Za sada nemamo nikakve zvanične informacije o tome”, rekli su iz Republičke uprave civilne zaštite.

Dodali su da je Jašaravić zaposlen na poziciji višeg stručnog saradnika za planiranje, obuku i međunarodnu saradnju, da ga je Republička uprava civilne zaštite preuzela iz Narodne skupštine Republike Srpske, kao i da je odlukom direktora stavljen na raspolaganje Timа zа prаćеnjе prоvоđеnjа mјеrа Rеpubličkоg štаbа zа vаnrеdnе situаciје.

“On obavlja zadatke u tom tijelu, kojem je stavljen na raspolaganje 24 sata. Na čelu tog tima je Nenad Stevandić”, rekli su iz Republičke uprave civilne zaštite.

(E.M)