PRIVREDNA KOMORA REPUBLIKE SRPSKE Poziv na učešće u radionicama

Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje obavještava sve zainteresovane da će Privredna komora Republike Srpske organizovati radionice o temama „Korporativna društvena odgovornost i socijalni standardi“ i „Digitalizacija – osnovni principi i realne šanse za razvoj privrede“ . Radionice će biti održane u Privrednoj komori RS, a učešće je besplatno.

Kada je riječ o radionici „Korporativna društvena odgovornost i socijalni standardi“  koja će biti održana 26. aprila u 10 časova– cilj je upoznavanje sa zahtjevima socijalnih standarda i pravila korporativne društvene odgovornosti. Prijave je potrebno poslati do 18. aprila na adresu elektronske pošte: [email protected]

Radionica „Digitalizacija – osnovni principi i realne šanse za razvoj privrede“, koja će biti održana 26.aprila u 13 časova, namijenjena je predstavnicima IT sektora, preduzeća iz oblasti telekomunikacija, razvojnim agencijama i predstavnicima lokalnih zajednica.

Predstavljajući primjere iz prakse razvijenih zemalja diskutovaće se o razvoju digitalizacije, start-ap revoluciji, te o potrebnim vještinama u privatnom i javnom sektoru, kao i o šansama za razvoj privrede.

Prisustvo je potrebno potvrditi do 23. aprila na i-mejl: [email protected]

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.