Vijesti 20.12.2022.

Prohodniji putevi kroz aktivna gradilišta u Motikama i Kuljanima

ČITANJE: 2 minute

U cilju bezbjednijeg odvijanja saobaraćaja, putevi kroz aktivna gradilišta se održavaju što prohodnijim, a po nalogu gradonačelnika Draška Stanivukovića – te aktivnosti su ovih dana intenzivirane, posebno u Kuljanima i u Motikama.

Nakon naloga da putevi kroz aktivna gradilišta moraju biti prohodni i redovno se nasipati, te radnje se i realizuju, što se može vidjeti u Motikama.

Isto tako počinje i nasipanje bankina uz glavni put u Kuljanima, tako da se radovi odvijaju bez obzira na to koje je doba godine.

Podsjećamo, gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je proteklog vikenda nekoliko gradilišta, a sve kako bi se uvjerio u dinamiku radova na gradilištima. Tom prilikom je naložio da putevi budu prohodni kroz gradilišta, a ove mjere se posebno odnose na radove u Motikama i Kuljanima.

Inače, u naselju Kuljani, nakon 20 godina čekanja, započela je rekonstrukcija Prve kuljanske ulice, čime će ova glavna saobraćajnica kroz Kuljane dobiti sasvim novo ruho. Predviđena je kompletna obnova ove saobraćajnice, koja će imati dvije kolovozne trake, trotoare i kompletnu prateću infrastrukturu. Radi se dionica od početka kružnog toka i dio raskrsnice kod ugostiteljskog objekta „Paž“ do vrtića.

Kada je riječ o radovima u Motikama, nastvljena je obnova glavnog puta odnosno u toku je nastavak rekonstrukcije Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića. Riječ je o saobraćajnici dužine od oko kilometar i ovo je jedno od najvažnijih trenutno aktivnih gradilišta u Banjoj Luci, s obzirom an to to da i građani ovog dijela grada čekaju skoro 20 godina da ovaj put dobije svoj puni kapacitet i svoj puni profil.

Oba ova projekta su višemilionska, realizacija se odvija planiranom dinamikom i njihov završetak je planiran na proljeće naredne godine.

Dok traju radovi, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a svi učesnici u saobraćaju pozvani su na oprez i razumijevanje.

E.M.