Vijesti 07.10.2022.

Projekat “Dobri potomci su dobri preci”: Danas predavanje u opštini Petrovac

ČITANJE: 1 minuta

Filozofski fakultet Univerziteta u Banjaluci, u okviru projekta „Dobri potomci su dobri preci“, organizuje danas predavanje u opštini Petrovac.

Predavanje će biti održanu u prostorijama Osnovne škole „Drinić“ sa početkom u 12 časova, a predavači su prof. dr Tanja Stanković-Janković, doc. dr Snježana Kević-Zrnić i Marko Aćić. Kako je najavljeno, oni će predstaviti Filozofski fakultet i projekat „Dobri potomci su dobri preci“, a biće riječi i o kompetencijama nastavnika nekad i sad, te o porodičnom vaspitanju Srba u prošlosti i danas.

“Ovaj projekat podrazumijeva održavanje niza predavanja iz oblasti istorije, pedagogije i psihologije, a cilj svega je da se kod ljudi razvije osjećaj za nacionalni identitet i integritet. Želimo da na ovaj način zaštitimo kulturnu baštinu srpskog naroda u BiH”, rekao je profesor Filozofskog fakulteta Boško Branković, koji je takođe jedan od predavača u okviru ovog projekta.

Inače, projekat „Dobri potomci su dobri preci“, podržan je od Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, Republika Srbija – Autonomna pokrajina Vojvodina.

(N.Sp.)