Vijesti 02.06.2021.

Pronađen mrtav muškarac, uhapšen osumnjičeni za njegovu otmicu

ČITANJE: 2 minute

Policija Brčko distrikta BiH uhapsila je osobu B.A. (38) tokom istrage otmice i smrti muškarca F.M. (80) iz Brčkog.

Policija Brčko distrikta BiH je 31. maja u 10.23 sati zaprimila prijavu da je lice F. M. (80) iz Brčkog  u jutarnjim satima otišao do grada da se nađe sa geometrom, ali da se ne javlja na telefon i da je njegovo vozilo pronađeno otključano kod partizanskog groblja – saopšteno je iz Policija Brčko distrikta BiH, prenosi Avaz.

Odmah nakon zaprimanja prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH preduzeli intenzivne mjere i radnje na pronalasku lica F.M..

– Dana 1. 6. 2021. godine tokom provođenja istražnih radnji na pronalasku lica F.M. i utvrđivanja okolnosti pod kojima je nestao, u 18.04 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu da na području sela Jagodnjak, opština Brčko leži mrtvo NN starije muško lice. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH pod čijim nadzorom je izvršen uviđaj. Tokom uviđaja utvrđeno je da je riječ o beživotnom tijelu nestalog lica F.M.. Dana 2. 6. godine u cilju utvrđivanja uzroka smrti biće izvršena obdukcija- navodi se u saopštenju.

Policija Brčko distrikta BiH je tokom provođenja intenzivnih mjera i radnji na utvrđivanju okolnosti nestanka lica F. M. uhapsila B. A.  (38), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo otmice iz člana 177. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

– Policija Brčko distrikta BiH pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH nastavlja intenzivne istražne radnje na dokumentovanju svih činjenica i dokaza bitnih za rasvjetljavanje nestanka i smrti lica F.M.- navodi se u saopštenju Policije Brčko distrikta BiH.

(E.M)