Vijesti 27.10.2022.

Pronađeno oko 28 kilograma skanka, jedno lice uhapšeno

ČITANJE: 1 minuta

Policija je u Bijeljini pronašla laboratoriju za vještačku proizvodnju skanka i oko 28 kilograma ove droge, te uhapsila jedno lice.

Načelnik Sektora kriminalističke policije u Policijskoj upravi Bijeljina Srđan Gajić naveo je da su policijski službenici ove uprave, u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, juče u Bijeljini pronašli laboratoriju za vještačku proizvodnju skanka i 18.730 grama skanka.

“Pod nadzorom Okružnog tužilaštva Bijeljina i po naredbi Osnovnog i Okružnog suda Bijeljina izvršene su aktivnosti na dokumentovanju krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i tom prilikom su pronađena i oduzeta još dva paketa skanka ukupne težine 10.300 grama”, rekao je Gajić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je izvršen pretres na četiri lokacije u Bijeljini i da su tom prilikom oduzeti automobil, motocikl, pištolji, municija, više mobilnih telefona, te da je uhapšeno jedno lice koje će uz izvještaj biti predato u nadležnost Okružnog tužilaštva.

On je rekao je da je za devet mjeseci ove godine registrovano 137 slučajeva u vezi sa zloupotrebom droge, od kojih su 33 krivična djela, a 104 prekršajna.

Gajić je dodao da je ukupno oduzeto 14.724 grama različitih supstaci.

(Srna)