Vijesti 02.01.2023.

Prve noći u novoj godini pola Trebinja bez struje

ČITANJE: 1 minuta

Prve januarske večeri, kada je veliki broj građana slavio takozvanu reprizu dočeka nove godine, pola Trebinja je od 21 do 22 časa ostalo bez napajanja električnom energijom.

U pitanju je, kako je objavljeno na Facebook profilu “Elektro Hercegovine”, bio kvar na trafostanici Trebinje 1, u naselju Vinogradi, pored kojeg je struje nestalo još u najmnogoljudnijem trebinjskom naselju Gorica, zatim u Banjevcima, Gradini, Hrupjelima, te dijelovima grada do Zasad polja.

U “Elektro Hercegovini” je saopšteno da se kvar dogodio na 10kilovoltnom prekidaču, što je prouzrokovalo požar u trafostanici, ali, s obzirom na to da ona nije u njihovom vlasništvu, već “Elektroprenosa BiH”, više informacija nisu davali.

Kvar je, međutim, otklonjen oko 22 časa, ali je i ovaj jednočasovni prekid napajanja strujom bio dovoljan da razočara mnoge stanovnike Trebinja, koji su prvu noć u novoj godini završili u mraku.

Na dostupne brojeve “Elektroprenosa” niko se nije javljao kako bi objasnio zašto je došlo do ovoga kvara, čak ni 2. januara, a brojni građani Trebinja, koji na svojim računima za struju imaju besplatne telefonske linije, kažu da nisu mogli dobiti pozivane brojeve ili im se javljala automatska sekretarica na engleskom jeziku, pa su odustajali od poziva ili su samo oni rijetki koji su razumjeli ovaj jezik ipak ostavljali poruke.

Mnogi Trebinjci i Trebinjke su ogorčeni zbog ovakve situacije, jer se prvo novogodišnje veče po tradiciji koristi za obilaske prijatelja i rođaka koji nisu slavili zajedno u novogodišnjoj noći, tako da su se mnogi, naročito starija populacija, povlačili ranije na spavanje, prenose Nezavisne.

(A.M.)