Vijesti 20.09.2021.

Prvi teniser svijeta u Sokocu

ČITANJE: 2 minute

Veliko zadovoljstvo i radost za sve u Sokocu predstavlja činjenica da je vjenčanje srpskog olimpijca i najboljeg džudiste svih vremena organizovano u salonu “Imperijal” u Sokocu. To je potvrda prije svega Sokolačkom ugostitelju, gospodinu Janku Vrbarcu, koji je nedavno otvorio savremeni svadbeni salon i vodi posao tako da stanovnici regije žele da svoja slavlja upriliče baš u Podromaniji.

Najbolji srpski džudista svih vremena Nemanja Majdov zavjetovao se na večnu ljubav svojoj djevojci Anji Lojpur, a najpoznatiji gost na vjenčanju bio je najbolji teniser i sportista svijeta Novak Đoković.

Oduševljenje koje je u Sokocu izazvao ovaj događaj sa stanovnicima dijeli i prvi čovjek opštine načelnik Milovan Bjelica.

– Želim da se zahvalim u svoje i u ime svih stanovnika opštine Sokolac porodici Majdov koja je vaspitala i odgojila jednog ovakvkog šampiona, čovjeka koji ponosno i dostojanstveno predstavlja svoju porodicu, svoj grad, narod i svoju otadžbinu. Učinio je veliku čast, a potom i promociju našoj opštini time što je svoje vjenčanje organizovao upravo u našem Sokocu. Da se šampioni poštuju i druže to nije ništa novo, još manje neobično, ali kada se sportista poput Novaka Đokovića odazove pozivu na svadbeno slavlje drugom šamionu, to predstavlja poseban stepen bliskosti i poštovanja. To poštovanje koje su svi u Sokocu gajili i gaje i prema porodici Majdov i prema Novaku Đokoviću od prije par dana je poraslo do nesagledivih visina. Proći će godine i vijekovi, a u hronoci malog gradića podno Romanije ostaće zabilježeno kada je u njemu prvi put na kratko boravio najveći teniser i srpski sportista svih vremena. Malo li je?- rekao je načelnik Bjelica i dodao:

– Na mnogo manjim i manje značajnim posjetama i fragmetnima iz života, mnogi su izgradili i turističku i svaku drugu priču. Sokolac je, svakako, sredina kojoj dobar marketing otvara mnoga donedavno zatvorena vrata. Želim ovom prilikom da Anji i Nemanji, kao i njihovim porodicama, poželim puno zdravlja, porodične sreće i radosti. Da nas Nemanja obraduje još nekom svjetskom i evropskom medaljom, a da njegov prijatelj i šampion Novak koji nosi ime najvećeg romanijskog junaka još jednom posjeti Sokolac. Jer mi volimo i poštujemo Novaka nekada samo Starinu, a od prve titule i uspjeha pa u vječnost i Đokovića.

(E.M)