Sport 29.07.2020.

Prvi “Vivia Run&More Virtual Weekend” ispunio očekivanja

ČITANJE: 2 minute

Više od 400 trkača iz BIH, regiona i Evrope ostvarilo je sjajne lične rezultate trčeći proteklog vikenda m:tel RMC Banjaluka polumaraton i trke na 10 i 5 km u okviru prvog ”Vivia Virtual Run&More Weekend” festivala.

Banjaluka je na virtuelnom m:tel RMC Banjaluka polumaratonu dobila najboljeg regionalnog polumaratonca, BH reprezentativca Srđana Samardžića koji je trku istrčao za nevjerovatnih 1:07:44. U ženskoj kategoriji dominirala je bosanskohercegovačka atletičarka Lucija Kimani (1:23:21), dok su u Beko 10k – trci na 10km – najbolje rezultate ostvarili: reprezentativac Srbije Miloš Malešević koji je 10km istrčao u vremenu od 00:31:29 i najtrofejnija srpska atletičarka i olimpijka Olivera Jevtić, koja je dionicu od 10km istrčala za 00:37:08.

Odlična atmosfera zabilježena je i među članovima timske 5k trke, a najbolji rezultat među učesnicima trke na 5km ostvarili su sljedeći timovi: I mjesto – caffe bar Atleks 00:21:16, II mjesto Elas Metalexpert I 00:23:42, III mjesto Tim Đurica 00:29:46.

Učesnici prvog virtuelnog festivala ovog jula pokazali su i zajedništvo u humanitarnom dijelu festivala prodajući svoje kilometre u akciji “Trčimo humano, trčimo za rijetke”, a sva prikupljena sredstva na taj način donirana su Savezu za rijetke bolesti RS.

U želji da zajedno sa organizatorima “Vivia Run&More Weekend”festivala i m:tel RMC Banjaluka polumaratona podrže trčanje i zdrav način života, te zajedno razvijaju sportske navike kod građana Bosne i Hercegovine – prvo virtuelno izdanje festivala, podržali su: kompanija m:tel kao naslovni sponzor polumaratonske trke, Vivia voda, kompanija Beko – vodeći brend u Evropi u oblasti bijele tehnike kao naslovni sponzor trke na 10k, Tropic grupacija i trgovački lanac mojMarket, kompanija Carlsberg sa Tuborg pivom, te kompanija Sport Vision u saradnji sa brendom Nike – kao oficijelni sportski sponzor događaja.

Za sve trkače, u nastavku donosimo i zvanične rezultate festivala, nakon što je stručna komisija u proteklim danima pregledala sve pristige prigovore i sugestije.

Rezultati RMW 2020