Vijesti 25.12.2018.

PU BANJALUKA: Dragičević pregledan na UKC RS, nema povreda

ČITANJE: 1 minuta

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su danas Davora Dragičevića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”.

Hapšenje je usljedilo nakon što se D.D. nije odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako je nevadeno, prilikom hapšenje policijski službenici su u skladu sa zakonom primjenili sredstva sile.

“Na zahtjev lica lišenog slobode, ukazana mu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje je od strane nadležnih ljekara konstatovano da nema povreda”, stoji u saopštenju.

Davor Dragičević je pregledan danas u Zavodu za kliničku radiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Banjaluci gdje je rendgenskim snimanjem utvrđeno da se ne vide znakovi svježe traumatskih promjena, saopštili su iz UKC-a.

Rendgenski snimak je urađen za desno rame, desnu podlakticu i zglob ručja, desnu šaku, desni lakat, karlicu sa kukovima i desno koljeno.

Zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela određena lica su dovedena u službene prostorije.

Sve mjere i radnje preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.