Vijesti 20.09.2018.

PUCAO IZ PIŠTOLJA U PREPUNOM KAFIĆU Potvrđena optužnica Banjalučaninu za incident iz 2015.

ČITANJE: 2 minute

Nemanja Mihajlović (24) iz Banjaluke pucao je iz pištolja među više od 100 gostiju i teško ranio Ognjena Vukovića i Stefana Pavlovića, navedeno je u optužnici protiv njega koja je juče pročitana na početku suđenja u banjalučkom Okružnom sudu.

Prema optužnici, sve se desilo u decembru 2015. godine u nekadašnjem kafiću “Zadatak-Rješnje” gdje je Mihajlović radio kao radnik obezbjeđenja. Međutim, većina svjedoka koji su juče svjedočili u ovom slučaju  istakli su da nisu vidjeli sporni događaj.

Bivši konobar u pomenutom kafiću Nikola Čolić kazao je da je bio u magacinu kada je čuo pucanj.

– Kada sam izašao, vidio sam da je neka gužva i haos. Nisam vidio šta se desilo. Znam da je konobar povrijeđen – rekao je Čolić koji je na podsjećanje tužioca potvrdio da je prije pucnjave ipak bio u šanku i vidio veselije društvo od  desetak momaka koji su se penjali na stolove i lupali čaše.

Ivana Kodžo prisjetila se da je to veče upoznala optuženog Mihajlovića koji je radio kao obezbjeđenje u kafiću.

– Na početku večeri nije bilo problema. Kasnije sam čula nešto kao pucanj, ali nisam odmah znala šta je to. Tek kada  su ljudi počeli da istrčavaju shvatila sam da je neki problem – kazala je Kodžo.

Potvrdila je da je te večeri oko 23.30 vlasnik kafića došao do Mihajlovića i njegovog kolege u obezbjeđenju šaljivo rekao “vas dvojica biste mogli imati posla”.

Prema optužnici, Mihajlović se 27. decembra 2015. godine pola časa iza ponoći sukobio s Ognjenom Vukovićem koji je bio u društvu koje je pravilo probleme. Mihajlović je, kako se navodi, prišao tom društvu i opomenuo ih da ne prave probleme, a zatim je napao Vukovića. Udario ga je drškom pištolja po glavi i ubrzo prema njemu ispalio dva hica. Pogodio ga je u natkoljenicu, a metak je prošao kroz nogu i ranio konobara Stefana Pavlovića.

Optužnica protiv Mihajlovića podignuta je u julu, a tereti ga za izazivanje opšte opasnosti, nanošenje teških povreda i nedozvoljeno držanje oružja.

(Glas Srpske)