Vijesti 01.06.2021.

Pucnjava u Sarajevu, ranjena jedna osoba

ČITANJE: 1 minuta

Na području Ilidže, jutros oko 07.50 sati policija je zaprimila dojavu da je na lokalitetu Blažuja, područje opštine Ilidža došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedna osoba povrijeđena, prenose federalni mediji.

Kako piše “Avaz”, na mjesto događaja upućeno više patrola policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koji su povrijeđenom pružili prvu pomoć, a potom prevezli na KUM KCUS-a.

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja s obilježjem krivičnog djela, te će više informacija biti poznato nakon što se završi uviđaj. O navedenom je obaviješten i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo”, rekao je za “Avaz” Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS.

Prema informacija pomenutog portala, tri napadača koja su ranila jednog muškarca, imali su fantomke. Oni su došli pred njegovu kuću u Blažuju, gdje se i desila pucnjava.

Ranjeni muškarac poznat je policiji, ali se traga za napadačima. Navodno je ranjen S.L., koji je smješten na KCUS-u. Čeka se stepen njegovih povreda.

S.L. radi kao prodavač na pijaci na Ilidži.

(E.M)