Magazin 26.03.2019.

Radionice o značaju zaštite životne sredine za djecu i mlade u pet banjalučkih naselja

ČITANJE: 1 minuta

Radionice o značaju zaštite životne sredine za djecu i mlade održaće se ove sedmice u pet banjalučkih mjesnih zajednica u organizaciji omladinskog centra “Zdravo da ste”.

Sve radionice počinju u 18.30 i besplatne su, a prva će se održati danas u prostorijama MZ Centar 1.

Prema rasporedu koji su napravili organizatori, iduća će se održati 27. marta u Mjesnoj zajednici Obilićevo, 28. marta u  MZ Starčevica,  29. marta u MZ Borik, a 1. aprila u MZ Bulevar.

– Našu planetu čine biljke, životinje, zemljište, voda, vazduh i ljudi! Zajedno činimo ekosistem! Sve što ljudi čine utiče na svijet u kome živimo. Nemamo neograničene resurse, a imamo moć da uništavamo ili stvaramo. Zato ćemo zajedno s djecom i mladima učiti kako da stvaramo, brinemo o životnoj sredini i da je poštuju – poručili su organizatori.

Aktivnost je dio projekta „Mjesne zajednice prijatelji djece – klubovi za djecu i mlade“ koji ovaj omladinski centar  realizuje u partnerstvu s Gradom u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

(Srpskainfo)