Vijesti 08.11.2017.

Radojičić sa građanima o toplani, asfaltiranju ulica i saobraćaju

ČITANJE: 3 minute

U razgovoru tokom “Facebook i Twitter časa” građani su gradonačelniku Igoru Radojičiću, postavljali raznovrsna pitanja a najviše ih je bilo o toplani, asfaltiranju ulica i saobraćaja u gradu.

Na pitanja o toplani i sa isključenjima zbog lošeg grijanja, te komentarima da je ona klinički mrtva, Radojičić je odgovorio da ona ne može da se ugasi jer bi se to negativno odrazilo i nastao bi kolaps.

“Građani će biti prezadovoljni sa novom toplanom, i od januara će svi biti zadovoljni, neće se isključivati već se priključivati na toplanu”, odgovorio je Radojičić.

On je kazao i da smatra da neće imati problema sa drvenom sječkom, imaju ugovor sa Šumama RS, te im se javljaju i razni ponuđači.

Na pitanja o asfaltiranju ulica odgovorio je da su radovi za ovu godinu uglavnom završeni i da su u toku planovi za iduću godinu, kao i da mnogo toga zavisi od Mjesnih zajednica, koji će morati predložiti prioritete.

Dodao je da su počeli gradnju kružnog toka na Rebrovcu, a iduće godine su im u planu još tri kružna toka i izgradnja desnih traka na gradskim saobraćajnicama kako bi se smanjila gužva. U planu je zaobilaznica od Glamočana prema Manjači, koje je u nadležnosti Puteva RS, a radi se o kapitalnom projektu. Istakao je da je planirano i spajanje i istočnog i zapadnog tranizita koje je prvobitno zamišljeno kao zaobilaznice, a postale su gradske saobraćajnice.

Pored toga planirana je izgradnja trotoara koji su prijeko potrebni, a prioriteti su trotoari u Zalužanima i Vrbanji, te da imaju mnogo zahtjeva.

Na pitanjima o mostu u Priječanima, gradonačelnik je rekao da će on biti na proljeće u finkciji.

Bilo je riječi i o unapređenju javnog gradskog prevoza, za koji je Radojičić rekao da je privatizovan i da na osnovu javnog poziva privatnici dobijaju linije, a Grad može da pregovara sa njima o izmjenama.

“Ono čime se mi bavimo su autobuska stajališta i to želimo da unaprijedimo”, rekao je Radojičić i dodao da je prijedlog građana za tramvaj prevelika investicija.

Za parking kod UKC RS, gradonačelnik je odgovorio da to nije gradska zemlja i da grad ne može da vrši izmjene, nego samo da daje dozvole, te da je tu potrebna i izmjena regulacionog plana.

Na pitanja o Zelenom mostu, rekao je da će sledeće godine ući u gradnju novog mosta.

“Most nije bezbijedan i nije za upotrebu, osim za pješake. Od sledeće godine počinjemo sa gradnjom novog mosta, te bi on povezivao istočni i zapadni tranzit, a njegova vrijednost je tri miliona KM, za koju moramo iznaći sredstva”, rekao je Radojičić.

Građani su još postavljali pitanja o novogodišnjem programu, igralištima, problemu pasa lutalica u gradu, kanalizacionim mrežama i vodi, pješačkoj zoni, zapošljavanju,

Bilo je i zanimljivih i šaljivih pitanja poput traženja posla i da li je predsjednik skupštine grada naučio azbuku.

Gradonačelnik je u par navrata imao problema sa internet konekcijom, pa se razgovor prekinuo ali je ubrzo nastavljen.

Veliki broj građana je pohvalio rad Gradonačelnika i način na koji komunicira sa njima.

Sat druženja na najpopularnijim društvenim mrežama organizovano je povodom godinu dana od preuzimanja mandata za gradonačelnika.

(Nezavisne)