Vijesti 13.04.2018.

RADOVI NA SOABRAĆAJNICAMA Velike gužve u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Danas i juče u Banjaluci su zabilježene ogromne gužve u saobraćaju, naročito u ulicama koje vode preko tri mosta koja povezuju grad – Rebrovačkog, Venecije i Gradskog mosta.

Kolone vozila su nepregledne, a na većini raskrsnica su saobraćajni policajci koji pokušavaju da regulišu situaciju, ali im izgleda slabo ide.

Uzrok kolapsa su vjerovatno radovi na nekoliko mjesta u gradu – na novom kružnom toku kod Rebrovačkog mosta i na Istočnom tranzitu u Obilićevu (zbog čega je od 10. aprila zatvoren saobraćaj u dijelu ulice Stevana Bulajića, na dijelu od ulice Jug Bogdana do Krfske ulice), kao i to što Zeleni most već duže nije u funkciji.

Radovi na oba (Istočni tranzit, kružni tok) projekta započeli su krajem prošle godine, a grad ih realizuje u saradnji sa preduzećem “Putevi RS” gdje su prošle nedjelje rekli da sve ide planiranom dimanikom i da će radovi biti završeni do ljeta.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve za ovu godinu najavljuju tri nove kružne saobraćajnice, na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save, na spoju Gundulićeve i Aleja Svetog Save, kao i kružna raskrsnica na spoju ulica Isaije Mitrovića i Solunske ulice.

(Mondo)