Vijesti 20.09.2021.

RAMIĆ I DŽAFIĆ POTPISALI SPORAZUM: Počinje izgradnja puta Prnjavor – Čanići

ČITANJE: 2 minute

Radi se o putu dužine oko 3500 metara, koji povezuje nekoliko naselja. Put je posebno važan za sve Kalesijce jer je korišten kao alternativni putni pravac u ratnom periodu, rekao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Kalesija Sead Džafić potpisali su sporazum o udruživanju sredstava za izgradnju putnog pravca Prnjavor – Čanići u općini Kalesija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sporazum je potpisan u Vladi Federacije BiH gdje su Ramić i Džafić razgovarali i o drugim projektima koje Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica implementira na području ove općine.

“Izgradnju, rekonstrukciju i asfaltiranje ove putne dionice smo i obećali završiti. Danas smo potpisali sporazum koji definiše podjednako učešće u projektu. Proceduru izbora izvođača će provoditi Ministarstvo. Radi se o putu dužine oko 3500 metara, koji povezuje nekoliko naselja. Put je posebno važan za sve Kalesijce jer je korišten kao alternativni putni pravac u ratnom periodu. Dobra saradnja lokalne zajednice sa višim nivoima vlasti znači i bolje uslove života za stanovnike Kalesije. Završetkom ovog putnog pravca centar Kalesije će biti povezan sa rubnim naseljima općine”, istakao je Ramić.

Općina Kalesija sufinansira projekat sa 50 posto od ukupne vrijednosti.

“Mi ćemo budžetom obezbijediti 150 hiljada KM, a isto toliko će nam dati i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica kako bi asfaltirali put Prnjavor – Čanići u dužini od oko 3,5 kilometara. Izgradnjom ovog puta sigurno ćemo rasteretiti i magistralni put jer će mnogo naših sugrađana ovim putem brže do Kalesije. Ovo je dokaz da općina Kalesija nastavlja institucionalnu saradnju sa Ministarstvom za raseljene osobe i izbjeglice i hvala ministru što nije zaboravio Kalesiju i naše projekte”, kazao je Džafić.

(B.M)