Vijesti 16.10.2017.

Raspisan konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove

ČITANJE: 1 minuta

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je danas 16.10.2017.godine Konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Ministarstvo će subvencionisati 1 procentni poen kamatne stope (1%) na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Republici Srpskoj, a po kreditnim linijama Investiciono razvojne banke Republike Srpske: stambeni krediti od 03.04.2008. godine.

Pravo prijave na konkurs imaju lica koja:

  • su zaključila ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditnih linija Investiciono razvojne banke Republike Srpske: stambeni krediti, do dana zatvaranja ovog konkursa.
  • su u trenutku zaključenja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju po gore navedenim kreditnim linijama, imala do navršenih 35 godina života;
  • imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj.

Konkurs je otvoren do 31.10.2017.godine, a aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove može se preuzeti OVDJE ili na sajtu Vlade Republike Srpske, odnosno na stranici Ministarstva porodice, omladine i sporta.

(BLPortal)