Vijesti 14.10.2018.

RASPISAN NOVI TENDER Dva miliona KM za novi put od „Žutih zgrada“ do Motika

ČITANJE: 2 minute

Za rekonstrukciju i proširenje 1,2 kilometara puta od Petrićevca prema Motikama ponovo je pokrenuta javna nabavka za izbor izvođača radova, nakon što je poništen prvi tender, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Prema novom tenderu, koji je raspisan u petak, za izgradnju moderne saobraćajnice za Motike iz gradske kase će biti utrošeno dva miliona KM, umjesto prvobitno planiranih 1,65 miliona KM.

Realizacija ovog projekta je jedan od pet gradskih prioriteta iz oblasti infrastrukture, a početak radova kasni zbog prethodno poništenog tendera na kojem su zaintersovane kompanije podnijele ponude koje su bile znatano više od procijenjene vrijednosti.

-Nažalost, poništenje prethodnog tendera odgodilo je realizaciju ovog projekta, koji nam je i dalje jedan od vrhunskih prioriteta – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve i dodaju da je, preraspodjelom sredstva unutar gradskog budžeta, predviđeni iznos za projekat povećan na dva miliona KM.

Prema planovima resornog odjeljenja, do kraja godine bi trebao biti potpisan ugovor sa izvođačem radova kako bi rezervisali sredstva, te odmah sa početkom građevinske sezone krenuli radovi.

-Izgradnja nove saobraćajnice u dijelu Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića samo je prva faza ovog projekta i početak dugotrajnog posla za čiji kompletan završetak treba oko osam miliona KM. Za sada, idemo sa izgradnjom saobraćajnice u dužini od 1,2 kilometra čiji će početak biti od takozvanih „Žutih zgrada“ na Petrićevcu prema Motikama. Saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom – precizirali su u nadležnom odjeljenju i dodali da će Motike, kao jedno od brzorastućih prigradskih naselja, izgradnjom nove saobraćajnice biti znatno bolje saobraćajno povezano sa ostatkom grada.

Uporedo sa provođenjem tenderskih procedura, biće pokrenuto rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, za šta će biti obezbijeđena dodatna sredstva i za šta će, kako ističu u resornom odjeljenju, biti potrebno razumijevanje samih mještana Petrićevca i Motika.