RASPISANA POTJERNICA ZA OCEM Ljekarski pregled potvrdio polno nasilje nad kćerkom

Ljekarski pregled potvrdio je crne sumnje da je 14-ogodišnja djevojčica iz Banjaluke bila žrtva polnog nasilja za koje je osumnjičen njen otac.

– Nakon obavljenog ljekarskog pregleda za osumnjičenim je raspisana potjernica – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

Istragom u ovom slučaju rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a detalje posebno vezane za identitet osumnjičenog nećemo objaviti, kako bi zaštitili identitet žrtve.

Prema dosadašnjoj kaznenoj evidenciji, osumnjičeni, čiji je identitet poznat redakciji portala Srpskainfo, u ranijem periodu nije bio osuđivan za teška krivična djela.

Nakon obavljenog ljekarskog pregleda kompletirana je stravična priča o incestu, koji je proteklih dana šokirala javnost u Banjaluci i regiji.

Podsjetimo, javnost, ali i istražioce u Banjaluci ove sedmice je šokirala prijava koju je podnijela škola koju pohađa 14-ogodišnja djevojčica.

Oprezan u svom bolesnom činu

Nadležni su policiji, ali i drugim relevantnim institucijama prijavili da je jedna od učenica žrtva polnog nasilja. Prema navodima iz prijave, otac monstrum imao je mjesecima seksualne odnose sa svojom maloljetnom kćerkom.

Žrtva incesta, devojčica iz Banjaluke, ispričala je tokom svjedočenja da je otac monstrum odnose pravdao seksualnim vaspitanjem.

Koliko je otac monstrum bio svjestan onoga što radi, ali i oprezan u svom bolesnom činu, otkriva i podatak da je tokom polnog nasilja nad maloljetnom kćerkom uvijek koristio zaštitu.

– Kćerki je govorio kako je ono što radi seksualno vaspitanje, te da se ne brine ništa i ne govori nikome – naveo je izvor iz istrage.

Rad u inostranstvu

Međutim, u razgovoru sa školskim drugaricama djevojčica je ispričala da ima odnose sa ocem, nakon čega su joj prijateljice savjetovale da tako nešto nije u redu, te da sve treba prijaviti, što je djevojčica i učinila.

Tokom daljeg razgovora, djevojčica je ispričala da su se odnosi sa ocem dešavali kada u porodičnoj kući strave i užasa nije bilo majke. Navodno je majka u to vrijeme sa drugim djetetom bila u bolnici.

Prema nezvaničnim informacijama, otac je na privremenom radu u inostranstvu.

Predator

Psiholog Aleksandar Milić ranije je objasnio da u ovakvim situacijama, gdje je došlo do polnog nasilja unutar porodične zajednice, žrtve ne prepoznaju namjere seksualnih predatora.

– U ovakvim situacijama nema pružanja otpora uopšte, niti znanja o tome šta se zaista dešava – objasnio je Milić.

Dodaje kako se ponašanje djece koja su žrtve seksualnog nasilja može zapaziti kada bi se malo više imalo sluha i moći zapažanja.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da policija postupa po zaprimljenoj prijavi u saradnji sa organom socijalnog staranja i banjalučkim tužilaštvom, te da zbog zaštite deteta policija nije u mogućnosti da otkriva detalje istrage.

Hapšenje, pa pritvor

Izvor Srpskainfo iz istrage objasnio je da će nakon hapšenja osumnjičenom za polno nasilje najvjerovatnije biti određen pritvor.

– U narednom periodu još ostaje da se sasluša osumnjičeni. Nakon toga će se najvjerovatnije zatražiti određivanje pritvora, a zatim podići i optužnica za teško krivično djelo polnog nasilja nad djetetom – objasnio je izvor iz istrage.

(Srpskainfo)

MILAKOVIĆ: Ne prelazim u drugu partiju, vjerujem u Milana Radovića

Povodom teksta “Nedeljko Milaković napušta DNS: Razmatra prelazak u Ujedinjenu Srpsku ili Poligraf”, objavljenog juče na našem portalu, g. Milaković se oglasio demantijem. Njegovo reagovanje prenosimo u cijelosti: “Trebate dobro da znate da ja nikada nisam promijenio neku političku partiju. Ja sam neko ko razmišlja svojom glavom, i obično zbog mojih stavova i mojih djela

Jabuke ajdared povučene s tržišta

Jabuke ajdared, proizvođača “Ogi voće” Gradiška, povučene su s tržišta BiH jer su rizične po zdravlje posebno djece zbog povišenog nivoa ostataka pesticida, saopštili su juče iz Agencije za sigurnost hrane BiH. “Utvrđeni nivo ostataka pesticida u proizvodu nije u skladu s odredbama Pravilnika o maksimalno dopuštenim nivoima ostataka pesticida u i na hrani i

CVIJANOVIĆ: Maksimalna podrška Srpske ustanovama kulture

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci da će sve institucije Srpske rukovodstvima ustanova kulture pružiti maksimalnu podršku, ali i ponuditi konkretna, racionalna i realna rješenja koja će doprinijeti prevazilaženju njihovih problema. Cvijanovićeva je na sastanku sa direktorima republičkih ustanova kulture istakla da institucije od nacionalnog značaja imaju odlične potencijale za razvoj

(FOTO) Konji i magarac izazvali čuđenje na ulicama Banjaluke

Ne tako uobičajenom prizoru svjedočili su danas stanovnici grada na Vrbasu. Banjalučkim tranzitom u saobraćaj su se uključila i konjska kola. I dok su „drveno vozilo“ vukli konji, detalj iza mnoge je dodatno šokirao. Konj i magarac vezani za kola dodatan su teret životinjama sprijeda. Putnici – par starijih ljudi i djece, nisu se puno

Benedi Đukanović saslušan u Tužilaštvu, negirao povezanost sa ubistvom Slaviše Krunića

Benedi Đukanović danas je u Republičkom tužilaštvu negirao da je povezan sa ubistvom vlasnika “Sektora sekjuriti” Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, potvrdila je za Srpskainfo Dragica Tojagić, portparol ovog tužilaštva. Ona je dodala da je on zatim upućen nazad u KPZ Banjaluka, a da se istraga u ovom slučaju nastavlja. Đukanović je danas

Modna agencija “Cyrus Models” pokreće školu za modele u Banjaluci, start od 7. jula

“Cyrus Models”, modna matična agencija sa sjedištem u Beču, osnovana 2014. godine sa uspješnim radnim iskustvom na međunarodnom tržištu, pokreće po prvi put školu za modele u Bosni i Hercegovini, i to u Banjaluci, od 7. jula. Škola traži nova lica i ambiciozne mlade ljude koji žele da započnu međunarodnu karijeru profesionalnog modela. Tokom ovog