Vijesti 08.05.2017.

Raznovrsni sadržaji za Spasovdan, krsnu slavu grada Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Organizacioni odbor za obilježavanje Spasovdana, krsne slave grada Banjaluke, utvrdio je danas program obilježavanja ove svetkovine, kojim je predviđen bogat kulturno – umjetnički i sportski program.

Prema programu, u srijedu, 24. maja, sa početkom u 20 časova na platou Hrama Hrista Spasitelja biće održana kulturno umjetnička manifestacija pod nazivom „U susret Spasovdanu“.

Kako je planirano, posjetioci će imati priliku da čuju tradicionalne pjesme u izvođenju Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“, te da uživaju u nastupu više gradskih kulturno – umjetničkih društava.

Centralni dio manifestacije biće održan na sam Spasovdan, u četvrtak, 25. maja. Program počinje u 9 časova, služenjem arhijerejske liturgije u Hramu Hrista Spasitelja, nakon čega će biti osvećeno slavsko žito. Po završetku ove ceremonije, uslijediće tradicionalna svečana litija.

U okviru obilježavanja Spasovdana, u pripremi su i raznovrsni sportski sadržaji, uključujući i utakmicu između FK Borac i FK Krupa na Vrbasu, koja će biti održana u četvrtak, 25. maja, sa početkom u 19.30 časova na Gradskom stadionu.

Ljubitelji sporta imaće, takođe, priliku da u subotu, 27. maja pogledaju nastupe renomiranih plivača u okviru Desetog plivačkog mitinga (Gradski olimpijski bazen), kao i da uživaju u odbojkaškim okršajima na turniru pod nazivom „Majski dani odbojke“ (dvorana banjalučke Gimnazije).