Recenzija: Nike Air Zoom Pegasus 36

nike air zoom pegasus 36 recenzija

Zahvaljujući karakteristikama koje ubrzavaju performanse, Nike Pegasus su već godinama najdraže patike među svim tipovima trkača. Bez obzira na to da li su u pitanju rekreativaci ili napredni trkači, kompanija Nike je ciljano uložila u tehnologiju prilikom izrade kompletne Pegasus linije kako bi kreirali univerzalne patike za sve trkače. Originalna ideja bila je da na tržište plasiraju patike za trčanje koje će biti izdržljive, udobne i cjenovno pristupačne.

Ove godine je izašao model Nike Air Zoom Pegasus 36 sa implementiranim FlyWire sistemom podrške u središnjem dijelu patike koji dodatno pomaže u pravilnom trčanju. Zbog pomenute karakteristike, ove patike se smatraju idealnim za trkače početnike. Testirali smo ove patike, a recenzija je rezultat detaljnog ispitivanja svih karakteristika Pegasusa 36.

nike air zoom pegasus 36 osnovne karakteristike

Zastupljene tehnologije

U svojoj misiji da kreira savršenu patiku za sve trkače, Nike se koncentrisao na to da Pegasus 36 bude što prozračniji model. Mrežna konstrukcija gornjeg dijela patike je fleksibilna i odgovara visokim naporima prilikom trčanja. Air Zoom Pegasus 36 je stabilna, ali i lagana patika responzivna na sve vrste tla, zahvaljujući sljedećim tehnologijama.

FlyMesh

Možda najznačajnija inovacija u ovom modelu jeste FlyMesh tehnologija u gornjem dijelu patike koja omogućava maksimalno propuštanje vazduha. U kombinaciji sa FlyWire sistemom, stopalo će imati ne samo podršku za ubrzavanje, nego i dovoljno prostora za disanje.

nike air zoom pegasus 36 modeli

FlyWire

FlyWire sistem za podršku se nalazi u sredini patike i omogućava prevenciju povrede pri bilo kakvim naglim pokretima. To znači da nema razloga za strah da će noga skliznuti sa đona prilikom treninga. Zahvaljujući kombinaciji FlyWire i FlyMesh tehnologije, Pegasus 36 je patika koja se savršeno prilagođava stopalu. Trkači govore da su za idealno prilagođavanje Pegasusa 36 potrebna samo dva trčanja.

Air Zoom

Iako je Air Zoom đon čvršći u odnosu na đonove na drugim modelima trkačkih patika, Pegasus 36 su izdržljive i prilagođene ne samo za svakodnevno treniranje, nego i za maratonske trke. Teške su samo 263 grama, što je dovoljno lagano za postizanje sjajnih rezultata.

nike air zoom pegasus 36 djon

Sve ove karakteristike čine Pegasus 36 univerzalnim trkačkim patikama. Pegasus 36 je dobra opcija za one koji žele da kupe samo jedne patike bez obzira na dužinu i vrstu treninga. Air Zoom đon balansira na svim vrstama površina, a podjednako su responzivne i za maratonsko trčanje preko 20 kilometara.

Senzorni profil

Prvi utisak koji stičete nakon obuvanja Pegasus 36 jeste da nisu toliko lagane koliko na prvu očekujete od patika za trčanje. Da bi dobili na sigurnosti stopala prilikom naglih pokreta, Nike je učvrstio gornji dio Pegasusa 36, a fleksibilnost su kompenzovali Air Zoom đonom. Naša ocjena senzornih karakteristika je 89%, na osnovu sljedećih parametara.

nike pegasus 36 senzorni profil

Najznačajnije prednosti ovog modela su njegova prozračnost u gornjem dijelu, tanak jezik koji neće kliziti niz nogu, đon koji je izdržljiv za sve vrste tranzicija i koji nudi odgovornost za vaše pokrete. Ipak, postoje stvari na koje bi Nike mogao da poradi u sljedećem Pegasus modelu.

Upravo tanak jezik koji je istovremeno i prednost vas tjera da čvršće vežete patike, što otežava pritisak na stopalo. Takođe, Air Zoom đon kojim Nike tvrdi da je kompenzovao fleksibilnost je čvršći u poređenju sa drugim modelima.
Bez obzira na to, u pitanju su lagane patike kreirane za svakodnevno trčanje i omogućiće vam da postignete željene rezultate. Budući da navedene stavke nisu eliminacioni faktor prilikom izbora, Air Zoom Pegasus 36 dobio je visok rezultat za senzorni profil od 89%.

Nike Air Zoom Pegasus 36 vs. Nike Air Zoom Pegasus 35

nike air zoom pegasus 35 vs 36

Unapređivanje Pegasus modela je višegodišnja misija kompanije Nike, s obzirom da je u pitanju njihova najprodavanija linija kreirana za trčanje. Uporedimo Pegasus 36 sa prethodnim modelom, kako bi shvatili na koji način je unaprijeđen.

Iako nema fundamentalnih promjena Pegasusa 36 u odnosu na model Pegasus 35, ovo su neke od značajnijih:

  1. Nike Air Zoom Pegasus 36 ima tanji jezik: Kada je Nike lansirao Pegasus 35 na tržište, mnogi su se žalili kako je jezik suviše dug i da nije primjeren za trkačke patike. Zbog toga je smanjena sveukupna responzivnost patika. Uzevši u obzir sugestiju, Nike je u Pegasus 36 modelu jezik u potpunosti stanjio i prilagodio trkačkim standardima.
  2. Nike Air Zoom Pegasus 36 je prozračniji: Iako su Pegasus 35 takođe lagane, mrežna konstrukcija gornjeg dijela u novom modelu je daleko prozračnija i pruža više prostora vašem stopalu da diše. U Pegasus 35 modelu stopalo će se daleko brže zagrijati.
  3. Nike Air Zoom Pegasus 36 ima stabilniji središnji sistem: Zbog iznad pomenutog FlyWire sistema za podršku u srednjišnjem dijelu, Pegasus 36 su stabilnije, a samim tim primjerenije za početnike.

Konačna ocjena

Kao najpopularniji sportski brend, Nike već decenijama kreira modele iz Pegasus linije kako bi patike za trčanje prilagodio ne samo vrhunskim sportistima, nego i početnicima. Svaki sportski entuzijasta, a pogotovo onaj koji se bavi trčanjem, će vam reći koliko je važno uložiti u kvalitetne patike. Pravilan odabir dobrih patika za trčanje sačuvaće vas od bespotrebnih povreda. Osim toga, ove patike imaju sentimentalnu vrijednost budući da vas podsjećaju na sve istrčane kilometre i pomjerene granice izdržljivosti.

nike air zoom pegasus 36 utisci

S obzirom na ispitane karakteristike i konačnu ocjenu od preko 90%, sa ovim modelom nećete pogriješiti ako se odlučite za kupovinu. Generalno, simbiozu svih karakteristika i odnos cijene i kvaliteta koje Nike Pegasus 36 posjeduju je teško pronaći na tržištu.

Uz Nike Air Zoom Pegasus 36 sigurno možete brže.

POD NADZOROM DEVET OSOBA: RS prati situaciju u vezi sa korona virusom

Članovi Koordinacionog tijela za planiranje, sprovođenje i praćenje aktivnosti vezanih za pojavu novog koronavirusa (COVID-2019), održali su danas sastanak na kojem su izvijestili ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića o trenutnoj epidemiloškoj situaciji u svijetu i do sada sprovedenim mjerama iz Akcionog plana za postupanje u slučaju pojave rizika/sumnje za širenje novog

KOMENTAR: Šta me zezaš, čika Mirko?!

Ako neka fotografija govori više od riječi, onda je to ova, nastala nakon sastanka delegacija SDS i PDP, na kojoj Mirko Šarović kao dobri djedica pomiluje Draška Stanivukovića, koji ne zna šta bi od sebe. Ni da li bi se smijao od muke ili mu okrenuo leđa, kad već ne smije da mu strese u

Radnici SC “Borik” prikupili novac za porodicu Granula iz Piskavice, teško pogođenu požarom

Saznavši informaciju da je porodica Granula iz Gornje Piskavice u požaru pretrpjela ogromnu štetu (izgorjeli pomoćni objekti, štala, kukuruzana, 300 pilića, 50 vreća hrane, 10 tona kukuruza, 50 bala sijena…) radnici Sportskog centra “Borik” su se organizovali i između sebe za nekoliko dana prikupili određenu količinu novca. U pomoć ovoj vrijednoj porodici, u kojoj su

SASTANAK SDS – PDP: “Najvažnije da opozicija ima samo jednog kandidata na izborima”

Delegacije SDS i PDP, predvođene predsjednicima stranaka Mirkom Šarovićem i Branislavom Borenovićem, održale su sastanak u Banjaluci na kojem su dogovarale dalje djelovanje. Kako je istakao lider PDP ovo je bio jedanu nizu sastanaka koji će se održati u narednom periodu. – Meni je važno da zajedno sa Šarovićem i ključnim ljudima u Republici Srpskoj

RANKO ŠKRBIĆ: Dentalna klinika jedina organizaciona jedinica Univerziteta koja pored obrazovne funkcije nudi usluge i građanstvu

Sredinom juna 2018. godine, pri Medicinskom fakultetu u Banjaluci, otvoren je Specijalistički centar “Dentalna klinika”. Misija klinike je primarno obrazovanje budućih stomatologa i specijalizanata, orijentisanih više prema praksi s ciljem samostalne i kreativne primjene stručnih znanja specifičnih za pojedina stručna područja. Zadatak je organizovanje i izvođenje naučno-stručnih studija, obrazovanje studenata i specijalizanata stomatologije kojima se

JAPANSKE STIPENDISTKINJE: Banjalučanke na prijemu povodom rođendana cara Nurahita

Na gala prijemu, koji je, povodom rođendana japanskog cara Nurahita, u Sarajevu upriličio ambasador Japana u BiH, Hidejuki Sakamoto, među uglednim zvanicama su bili i univerzitetski profesori, zdravstveni radnici i sportisti iz Banjaluke. Posebnu pažnju su privukle dvije Banjalučanke, japanske stipendistkinje, docentkinja dr Suzana Gotovac Atlagić sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjaluci, te dr Andreja Subotić