Rekordna prodaja ukrasa u Banjaluci, razgrabljene jelke

Rekordna prodaja novogodišnjih ukrasa i jelki već je zabilježena u nekim tržnim centrima, a zbog velike potražnje neki prodavači su morali da obezbijede ove proizvode iz drugih prodajnih objekata, a drugi da nabavljaju nove.

Najjeftinije jelke koštaju tri KM, dok najskuplje, velike, i više od 200 KM, a prodavači kažu da ne pamte da je tako velika potražnja za novogodišnjim drvcima i ukrasima počela ovako rano.

“U jednom marketu jedva sam ugrabila zadnju jelku. Prodavačica mi ju je čak morala donijeti iz izloga. S obzirom na to da su imali akciju, jelku sam platila devet KM. Zato su i rasprodate za jedan dan”, priča Rajka K.

Dodaje da joj je prodavačica rekla da se dobro prodaju i jelke koje koštaju od 30 KM pa nadalje.

U “Tropic centru” kažu da imaju različite veličine jelki – od 60 do 250 centimetara, a da najjeftinije koštaju oko tri KM.

“Najviše se prodaju jelke srednje vrijednosti, odnosno one koje su optimalan spoj cijene i kvaliteta”, rekla je Aleksandra Marković, menadžer za odnose sa javnošću u službi marketinga “Tropic centra” Banjaluka.

Sanja Timarac, marketing menadžer u TC “Centrum”, kaže da kupce najviše interesuju jelke srednjeg cjenovnog ranga, a koje koštaju 24 KM.

Dodaje da je u TC “Centrum” u naselju Petrićevac prije nekoliko dana bila rasprodata određena vrsta jelki i da su nabavili nove, a neke i povukli iz ostalih marketa.

U “Tržnici” se novogodišnje jelke i nakit trenutno najviše kupuju za poslovne objekte, institucije i prodavnice, koji ukrašavaju svoje izloge.

“Još nije počela prodaja svježih jelki na platou ‘Tržnice’ i na novoj pijaci, a očekuje se da će uskoro početi”, kazala je Slobodanka Gaćanović, rukovodilac komercijalnog sektora i marketinga u “Tržnici”.

Tržni centar “Verno” za ovu godinu nabavio je veliku količinu jelki, a kako ističu, prodaja novogodišnjih ukrasa kod njih je počela već 1. novembra.

“U novembru je zabilježen rekordni skok prodaje novogodišnjih jelki i ukrasa”, kazala je Gordana Vekić, menadžer za nabavku određenih robnih grupa u TC “Verno”.

Dodala je da su kupci posebno tražili pastelne boje nakita za ukrašavanje, a najviše su prodali jelki dužine 1,80 metara.

Prodavači u tržnim centrima kažu da u narednom periodu očekuju još veću potražnju za ovim proizvodima.

(Nezavisne)

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 17. decembar 2017. Centar javne bezbjednosti Banja Luka Evidentirano je osam krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 17 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dva lica teže, a četiri lakše povrijeđena . Služba hitne pomoći Pregledana su 69 pacijenata i 25 djece, obavljeno je 18 kućnih posjeta.

Bogata arheološka nalazišta u Laktašima: Muzej na otvorenom svjedoči o dalekoj prošlosti

Kao malo koja opština u RS, Laktaši raspolažu izuzetno vrijednim arheološkim nalazištima iz doba Rima i Vizantije koji predstavljaju veliki turistički potencijal. U opštinskoj Turističkoj organizaciji ističu nekoliko najznačajnijih nalazišta koja je su tokom posljednje dvije decenije otkrili stručnjaci Zavičajnog muzeja iz Gradiške. Bojan Vujinović, kustos ove ustanove kaže da se radi o nalazištima koja

Prikupljanjem plastičnih flaša i čepova obezbijedio 40 paketića za djecu

Duško Tadić, banjalučki atletičar akcijom prikupljanja plastičnih flaša i čepova uspio je da prikupi sredstva za 40 paketića za djecu, a plan mu je da za novogodišnje praznike obraduje mnogo više mališana. “Ideja traje otprilike pet mjeseci. Od avgusta počeli smo da prikupljamo plastiku. Na samom početku toga je bilo vrlo malo, ali iz dana

Čarolija u učionicama ozarila dječija lica u Donjim Kolima

 Recitujući novogodišnje pjesme i glumeći junake iz omiljenih bajki, osnovci iz područnih odjeljenja banjalučke Osnovne škole „Branislav Nušić“ u Donjim Kolima i Rekavicama u petak su proslavili nikoljdanske praznike, a čaroliju u učionicama uveličala je posjeta Djeda Mraza koji je spustivši se sa školskog tavana mališanima donio vreću punu poklona. Paketiće za 45 osnovaca i

Banjaluka dobija prvi viteški festival “Kastrum 2018”

Članovi Viteškog reda Čuvara Koplja St. Georgija iz Banjaluke planiraju da od 01.06. do 03.06.2018. godine organizuju viteški festival na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Očekuju okupljanje vitezova iz svih zemalja u okruženju. Za sada ne otkrivaju mnogo, osim da će se održati na tvrđavi Kastel, te da će se vitezovi takmičiti u tradicionalnim viteškim disciplinama.