Magazin 06.12.2017.

Rekordna prodaja ukrasa u Banjaluci, razgrabljene jelke

ČITANJE: 2 minute

Rekordna prodaja novogodišnjih ukrasa i jelki već je zabilježena u nekim tržnim centrima, a zbog velike potražnje neki prodavači su morali da obezbijede ove proizvode iz drugih prodajnih objekata, a drugi da nabavljaju nove.

Najjeftinije jelke koštaju tri KM, dok najskuplje, velike, i više od 200 KM, a prodavači kažu da ne pamte da je tako velika potražnja za novogodišnjim drvcima i ukrasima počela ovako rano.

“U jednom marketu jedva sam ugrabila zadnju jelku. Prodavačica mi ju je čak morala donijeti iz izloga. S obzirom na to da su imali akciju, jelku sam platila devet KM. Zato su i rasprodate za jedan dan”, priča Rajka K.

Dodaje da joj je prodavačica rekla da se dobro prodaju i jelke koje koštaju od 30 KM pa nadalje.

U “Tropic centru” kažu da imaju različite veličine jelki – od 60 do 250 centimetara, a da najjeftinije koštaju oko tri KM.

“Najviše se prodaju jelke srednje vrijednosti, odnosno one koje su optimalan spoj cijene i kvaliteta”, rekla je Aleksandra Marković, menadžer za odnose sa javnošću u službi marketinga “Tropic centra” Banjaluka.

Sanja Timarac, marketing menadžer u TC “Centrum”, kaže da kupce najviše interesuju jelke srednjeg cjenovnog ranga, a koje koštaju 24 KM.

Dodaje da je u TC “Centrum” u naselju Petrićevac prije nekoliko dana bila rasprodata određena vrsta jelki i da su nabavili nove, a neke i povukli iz ostalih marketa.

U “Tržnici” se novogodišnje jelke i nakit trenutno najviše kupuju za poslovne objekte, institucije i prodavnice, koji ukrašavaju svoje izloge.

“Još nije počela prodaja svježih jelki na platou ‘Tržnice’ i na novoj pijaci, a očekuje se da će uskoro početi”, kazala je Slobodanka Gaćanović, rukovodilac komercijalnog sektora i marketinga u “Tržnici”.

Tržni centar “Verno” za ovu godinu nabavio je veliku količinu jelki, a kako ističu, prodaja novogodišnjih ukrasa kod njih je počela već 1. novembra.

“U novembru je zabilježen rekordni skok prodaje novogodišnjih jelki i ukrasa”, kazala je Gordana Vekić, menadžer za nabavku određenih robnih grupa u TC “Verno”.

Dodala je da su kupci posebno tražili pastelne boje nakita za ukrašavanje, a najviše su prodali jelki dužine 1,80 metara.

Prodavači u tržnim centrima kažu da u narednom periodu očekuju još veću potražnju za ovim proizvodima.

(Nezavisne)