Magazin 06.09.2018.

Revija predstava u Gradskom pozorištu “Jazavac”

ČITANJE: 1 minuta

Revijom predstava sa redovnog repertoara, Gradsko pozorište „Jazavac“ će otvoriti pozorišnu sezonu 2018/19.  Zahvaljujući saradnji sa kompanijom „Mikrofin“ cijena ulaznica za sve predstave je 3 KM.

– Tokom septembra, predstave našeg pozorišta biće izvedene i u Sarajevu, Banji Vrućici i Bugojnu. U Sarajevo idemo sa predstavom polaznika Studija “Jazavac” pod nazivom “Kontrolni” pod mentorstvom Nikoline Friganović, koja će biti izvedena na Internacionalnom festivalu srednjoškolskog stvaralaštva,  jednom od najznačajnijih regionalnih festivala za mlade pozorišne stvaraoce.  U Banji Vrućici biće izvedena predstava PMS – Postmuški stres 20. Septembra, a na ovogodišnjim Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu, 26. Septembra, predstavićemo se predstavom “Kakos u postale ružne reči” u režiji Aleksandre Spasojević – kažu u GP “Jazavac”.

Paralelno sa otvaranjem sezone, u ovom gradskom teatru završavaju i pripreme za ovogodišnji festival mladog glumca “Zaplet”. I ove godine festival će biti otvoren premijernom predstavom “Jazavca”, a to će ove godine biti predstava “Taksimetar”, po tekstu slovenačkog autora Gorana Vojnovića u režiji Slobodana Perišića u kojoj igraju Željko Stjepanović i Aleksandar Runjić. U pitanju je tragikomična priča o ljudima koji se nisu snašli u tranziciji ispričana kroz sukob generacija.  Pored domaće predstave, na festivalu će publika moći vidjeti i predstave Ateljea 212, Beogradskog dramskog pozorišta, Teatra EXIT, Teatra Komedija iz Skoplja i Narodnog pozorišta RS.