Biznis 17.05.2020.

REZERVACIJE VEĆ POČELE: Od 1. jula se otvaraju svi hoteli na Zlatiboru, očekuje se dobra ljetna sezona

ČITANJE: 1 minuta

Zbog preporuka da se odmor provede u Srbiji na Zlatiboru očekuju dobru ljetnju sezonu koja će uspjeti da ublaži ekonomske gubitke koje su svi turistički i ugostiteljski objekti imali zbog epidemije korona virusa, izjavio je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović. 

– Od 1. juna svi hoteli na Zlatiboru počeće sa radom, a buking je već počeo. Rezervacije su uglavnom za jul i avgust, a svi hoteli daju popuste od 20 do 30 odsto za boravak na Zlatiboru u junu. Produžava se i boravak gostiju, koji je do sada iznosio u prosjeku četiri dana, tako ukoliko se i sezona produži na septembar i oktobar očekujemo ublažavanje ekonomskih posljedica epidemije  – kaže Živanović.

Živanović ističe da će cijene biti na prošlogodišnjem nivou i da nema najave uvećanja zbog dodatnih higijenskih mjera koje će morati svi da preduzimaju.

A za vrijeme vanrednog stanja na Zlatiboru su započeti radovi na rekonstrukciji Kraljevog trga ,jezera i kompletnog centra.

– Radi se promenada u samom centru, kompletna rekonstrukcija trga i jezera, tako da će centar Zlatibora dobiti potpuno novi izgled. Radovi su obimni ali će biti gotovi do 1. Jula – najavljuje Živanović.

Direktor TO Zlatibor ističe da će ovog ljeta gostima biti na raspolaganju i novi turistički lokaliteti poput novootvorenog kaubojskog grada El paso, a do kraja letnje sezone moguće je i da proradi panoramska gondola od Zlatibora do Tornika.

(Agencije)