Vijesti 15.07.2020.

RISTIĆ: Pokretna bolnica prodata turskoj kompaniji

ČITANJE: 1 minuta

Kompanija “Balkan global” iz Bijeljine prodala je pokretnu bolnicu jednoj kompaniji u Turskoj za oko pet miliona evra, potvrdio je vlasnik te firme Slavenko Ristić.

On je za Glas Srpske istakao da je bolnica potrebna svima i podsjetio da ju je nudio Republici Srpskoj po cijeni od 4,29 miliona maraka, u svrhu pomoći, bez zarade i profita.

Ristić je rekao da su bolnicu prodali turskoj kompaniji po cijeni od 4,8 miliona evra plus cijena transporta i montaže što je sve ukupno oko pet miliona evra.

Dodao je da je u toku rascarinjenje opreme i demontaža te transport kompletne opreme.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske donijela je odluku 21. marta da po hitnoj proceduri  bude sprovedena procedura za nabavku pokretne bolnice. Međutim, na sjednici održanoj 29. maja, Republički štab za vanredne situacije naložio je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da traži jednostrano raskidanje ugovora sa dobavljačem pokretne bolnice, preduzećem “Balkan global”, te povrat 4,29 miliona KM, koliko je plaćena mobilna bolnica. Tada je navedeno da se  ugovor raskida zbog neizvršenih ugovornih obaveza isporučioca. Kompanija “Balkan global” uplatila je 4,29 miliona maraka na račun Instituta polovinom juna.

(A.M/banjaluka.net)