Biznis 25.05.2016.

RITE Ugljevik zapošljava 51 radnika iz boračke populacije

ČITANJE: 1 minuta

Siniša kaže da je prošle godine privremeno radio i u rudniku u termoelektrani Ugljevik, ali to nije riješilo probleme njegove porodice. Stalno zaposlenje mu je prijeko potrebno.

“Značio bi za cijelu porodicu. Da je stabilna plata, da svaki mjesec ima neko primanje kako – tako. Ovo je sve od danas do sutra. Borba za goli život. Danas imaš, sutra nemaš. Eto kako ide”, rekao je demobilisani borac Siniša Rikić.

Iz rudnika i termoelektrane Ugljevik stižu dobre vijesti za porodicu Rikić, ali i za ostale boračke kategorije. Zapošljavanja će biti, obećalo je rukovodstvo preduzeća prvim ljudima BORS-a.

“Mi smo razgovarali pored tih aktivnosti koje su u toku , na koji način, da li postoje mogućnosti da se u eventualnim, budućim prijemima novih radnika nađe prostora i da se adekvatno ispoštuju građani koji dolaze iz ovih kategorija. Već sam rekao, tražićemo mogućnost da se to ispoštuje”, rekao je direktor RITE Ugljevik Đorđe Popović.

90 posto zaposlenih U rudniku i termoelektreni su iz boračkih kategorija. Stalno zaposlenje ima 103 člana porodica poginulih boraca, a po potrebi preduzeće angažuje i bivše borce iz firme Preporod, koju je osnovao ugljevički BORS.

“Primjer ovakav koji imamo u RITE, pored Gradske uprave u Bijeljini, jedinstven primjer u RS kada je u pitanju, na neki način, organizovanje Boračke organizacije u obliku jednog preduzeća, firme”, rekao je predsjednik BORS-a Milomir Savčić.

Na području ugljevičke opštine trenutni su nezaposlena 174 demobilisana borca. Kod 12 porodica poginulih boraca niko nema posao.

(ATV)