Vijesti 06.09.2018.

RJEŠENJE DUGOGODIŠNJEG PROBLEMA NA POMOLU Potpisan ugovor o dogradnji OŠ “Branko Radičević”

ČITANJE: 2 minute

Ugovor za dogradnju objekta Osnovne škole “Branko Radičević” na Starčevici u Banjaluci, vrijedan 1.399.478 KM, čijom bi realizacijom do drugog polugodišta trebalo da bude riješen dugogodišnji problem nedostatka prostora najbrojnije škole u RS, zbog koje đaci idu u tri smjene, potpisan je danas.

Ugovor su potpisali Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, Zoran Popić, direktor firme “Građenje” iz Pala, koja je izvođač radova, i Slavko Vukajlović, direktor Republičke direkcije za obnovu i izgradnju.

Malešević je kazao da su uslovi za izvođenje nastave u toj školi, koju trenutno pohađa 1.800 učenika, otežani jer đaci nisu imali mogućnost da između smjena imaju sve aktivnosti koje imaju u drugim školama.

“Sa dogradnjom devet novih učionica sa spoljnim prostorom između postojećeg i novog objekta ti problemi u ovoj školi će biti riješeni”, istakao je Malešević.

Dodao je da je Vlada RS izdvojila dodatna sredstva, tako da će ukupna vrijednost radova biti 1.399.478 KM.

“Ugovorom je precizirano da radovi budu gotovi za 120 dana i nadam se da će se izvođač potruditi da rok bude ispoštovan da bi đaci u drugo polugodište krenuli u drugačijim uslovima i prostoru, koji će im omogućiti da normalno rade kao i u svim drugim školama”, rekao je on.

Malešević je naglasio da će radovi početi za sedam dana zbog zakonske procedure koja se mora poštovati.

Darija Mićić, direktorica škole, rekla je da joj je drago što je ugovor potpisan i da se nada se da će radovi biti završeni u dogovorenom roku, te da će đaci u drugo polugodište krenuti rasterećeno, odnosno u dvije smjene, a ne u tri kao što sada moraju.

“Najprije će biti obezbijeđeno da djeca nemaju prilaz radovima, tako da će oni biti sigurni tokom dogradnje škole”, istakla je Mićićeva.

Popić je naglasio da će učiniti sve što je potrebno da nakon uvođenja u posao ugovor realizuju u predviđenom roku. Vukajlović je rekao da će investitoru pružiti svu stručno-tehničku pomoć, prvenstveno u pogledu stručno-tehničkog nadzor, po svim fazama građenja.

(Nezavisne)