RJEŠENJE ZA SAOBRAĆAJNE GUŽVE Na pomolu gradnja još jednog kružnog toka na Laušu

Izgradnja još jedne kružne raskrsnice u gradu i to na ukrštanju Karađorđeve ulice i Ulice Jovana Raškovića kod „Sirana“ na Laušu mogla bi uskoro početi.

Naime preduzeće Putevi RS, koje je zaduženo za finansiranje tog projekta, je donijelo odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izgradnju ove kružne raskrsnice.

Prema informacijama iz ovog dokumenta posao je dodijeljen preduzeću Niskogradnja, koje je dostavilo najpovoljniju ponudu u iznosu od 555.759 KM.

Izbor firme koja će biti zadužena za taj posao omogućava da u narednom periodu počne gradnja još jednog kružnog toka u Banjaluci.

U toku je gradnja kružnog toka kod budućeg šoping-centra “Delta City” na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednikaj koje takođe finansira ovo preduzeće.

Pored  kružnog toka kod Sirana ove godine je planirana izgradnja više kružnih raskrsnica koje će finansirati Putevi RS ili  Gradska uprava i to kod Lesnine, na ukrštanju ulica Trive Amelice i Mladena Stojanovića, kod bivše “Mljekare” te u Krfskoj ulici.

Na području grada lani su izgrađene četiri kružne raskrsnice, i to dvije u Aleji svetog Save, na Rebrovcu kod crkve, te na ukrštanju istočnog tranzita sa Bulevarom Desanke Maksimović.

(Srpskainfo)

Radojičić sa ruskim ambasadorom

Ambasador Ruske Federacije u BiH Petar Ivancov, čestitao je danas 22. april, Dana grada Banje Luke, uz želju da naš grad dodatno proširi saradnju sa lokalnim zajednicama u Rusiji.

PODJELA POZICIJA U RS: DEMOS najbolje prošao

Prema predloženom Sporazumu o zajedničkom djelovanju stranaka vladajuće koalicije u RS do 2022. godine, SNSD bi trebalo da ima 47 rukovodećih pozicija u javnim preduzećima, ustanovama i institucijama, DNS i Socijalistička partija po devet, DEMOS sedam, Ujedinjena Srpska četiri, a NDP tri direktorske funkcije Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su na sastanku na

POVODOM DANA GRADA Položeni vijenci na Trgu palih boraca

Povodom 22. aprila – Dana grada i dana oslobođenja Banje Luke od fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim borcima u centru grada.  U ime Grada Banje Luke, vijenac su položili gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Skupštine grada Zoran Talić i zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić. – Banja Luka sa ponosom obilježava

ČUBRILOVIĆ: Banjaluka prepoznatljiva evropska destinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i predsjedniku Skupštine grada Zoranu Taliću 22. april – Dan grada sa željom da nastave intenzivan razvoj grada koji je postao prepoznatljiva evropska destinacija.

Promocija knjige Vukana Dubočanina na Pravnom fakultetu u Banjaluci

Pravni fakultet Univerziteta u Banjaluci i “Zadužbina Petar Kočić” Banjaluka – Beograd organizuju promociju knjige Vukana Dubočanina, “Otrugnuto od zaborava – Priče iz novinarske beležnice”. Promocija će se održati sutra u 18 časova u sali 48/I na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjaluci. O knjizi će govoriti, profesor dr Nikola Mojović, redovni profesor Pravnog fakulteta i

U Srpskoj najplaćeniji bankari, najmanje zarađuju građevinci

Najviša prosječna neto plata u martu isplaćena je u finansijskoj djelatnosti i djelatnosti osiguranja – 1.445 KM, a najniža u građevinarstvu – 617 KM. Prosječna martovska plata u Srpskoj iznosila je 886 KM, a prosječna bruto plata 1.373 KM, saopštili su iz Saveza sindikata RS. Prosječna neto plata nakon u martu 2019. u odnosu na