RODITELJI OGORČENI Učenicima u sklopu izleta pokušali da naplate ulaz u manastir, direktorica demantuje tvrdnje

 Roditelji jednog broja učenika Osnovne škole “Branko Ćopić” u Banjaluci tvrde da je, kako kažu, neko pokušao da zaradi na njihovih djeci tražeći od njih da plate ulaz u manastir tokom izleta i to 5 KM po osobi.

Naime, u toku je organzacija izleta učenika nižih razreda, koji su trebali da posjete manastir Gomionica. Cijena izleta je 20 KM, od čega su 15 KM su troškovi prevoza, a 5 KM, saznali su roditelji, košta ulaz u manastir.

Roditeljima je bilo sumnjivo da se ulaz u manastir naplaćuje.

Majka jednog učenika kaže da je u srijedu dobila tu informaciju, ali da se juče pojavila nezvanična informacija da im, ipak neće tražiti novac za, kako kažu ulazak u manastir. Dodaje da se cijena vjerovatno mijenja zbog pritiska roditelja na školu.

“Kontaktirala sam manastir i oni su mi potvrdili da su i oni dobili informaciju da se naplaćuje ulaz u manastir, a to oni nikad od nikog nisu tražili.”

Roditelji se pitaju ko organizuje jednodnevni izlet i u čije ruke taj novac odlazi.

„Od novembra prošle godine nema školskog odbora, pa me zanima kako se te odluke donose.“

Direktorica demantuje tvrdnje roditelja

Direktorica Osnovne škole „Branko Ćopić“, Branislava Pejašinović, kaže:

„Za neka izletišta se plaćaju ulazi, za neka ne plaćaju. Drugi i treći razred ide u Gomionicu i cijena je 15 KM.“
Demantovala je da se juče cijena korigovala, te dodala da su ponudu za izlet od agencije dobili prije dva mjeseca, kao i da su u proceduri za imenovanje školskog odbora.

Manastir: Čuli smo da naplaćuju, mi nemamo s tim veze

U manastiru su nam potvrdili da ih roditelji zovu, da provjere da li se ulaz naplaćuje.

„Mi nikome ne naplaćujemo ulaz, ali kažu da djeci naplaćuju ulaz po 5KM, neki 1KM ili dvije, to sve zavisi od škole do škole. U manastir može doći ko god želi, nikad nismo naplaćivali.“

(Banjaluka.com)

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)