RS PRISTUPILA PORTALU PRIVREDNIH REGISTARA: IT platforma jača ekonomiju

Republika Srpska i Crna Gora pristupile su regionalnom portalu privrednih registara jugoistočne Evrope “Bifidex”, na kome preduzetnici na jednostavan i brz način mogu naći sve potrebne informacije o privrednim subjektima, a nadležni očekuju da će to doprinijeti razvoju domaće i regionalne privrede.

Aneks o uspostavljanju i upravljanju ovim portalom juče su u Banjaluci potpisali predstavnici Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) RS i Centralnog registra privrednih subjekata Crne Gore.

Vršilac dužnosti pomoćnika za ekonomsku saradnju u Ministarstvu privrede i preduzetništva RS Slobodanka Dubravac istakla je da će privrednici imati velike koristi od ove IT platforme, na kojoj se nalaze objedinjeni podaci izvornih, registarskih institucija više zemalja.

– Portal je nastao na inicijativu Makedonije i Srbije i prema procjenama, u širem regionu postoji oko dva miliona privrednih subjekata koji imaju interes za međusobnim povezivanjem – rekla je Dubravac.

Direktorica APIF-a Jelena Ćetković istakla je da će priključivanje ovom portalu doprinijeti razvoju privrede Srpske.

(Glas Srpske)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba