Biznis 18.12.2018.

RUGIP: U narednoj godini novi servisi za građane

ČITANJE: 1 minuta

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove od naredne godine planira da uvede nove elektronske servise, kojima će pružanje usluga građanima biti omogućeno i posredstvom interneta, najavljeno je na današnjem novogodišnjem prijemu za novinare ove uprave.

Pomoćnik direktora ove uprave za informacione tehnologije katastra nepokretnosti Stanko Svitlica najavio je uspostavljanje elektronske zemljišne knjige, knjige uloženih ugovora i elektronskog šaltera i pozvao medije da prate aktivnosti Uprave, da bi građani bili pravovremeno i objektivno informisani o novim uslugama.

“Trudićemo se da saradnja između Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i medija bude korektna, prije svega u interesu građana, odnosno javnosti”, rekao je Svitlica.

Svitlica je naglasio da je Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove u svom dosadašnjem radu imala ogromnu podršku i predsjednika Srpske i Vlade Republike Srpske.

Prijemu ove uprave, organizovanom povodom predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, prisustvovali su predstavnici svih medijskih kuća u BiH.

(Srna)