Vijesti 19.09.2018.

RUKOVODSTVO UKC-a: Zahvaljujemo se radnicima za ukazano povjerenje

ČITANJE: 1 minuta

Rukovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske zahvalilo je zaposlenima u ovoj ustanovi na ukazanom povjerenju i podršci, koji se, kako navode, ogledaju i u činjenici da se veoma mali broj radnika odazvao današnjem štrajku upozorenja.

U saopštenju UKC-a povodom štrajka upozorenja koji je u zdravstvenim ustanovama širom Srpske organizovao Strukovni sindikat doktora medicine, navodi se da je generalni direkotr UKC-a Vlado Đajić, prilikom preuzimanja dužnosti u aprilu 2017. godine, istakao je da će se za prava radnika i njihov položaj boriti bolje od bilo kojeg sindikata, te da je to i dokazao.

“Plate sa porezima i doprinosima uplaćuju se redovno od prvog dana preuzimanja dužnosti Vlade Đajića. Takođe, od maja 2018. godine svim radnicima se uplaćuje i finansijska naknada za prevoz bez obzira na mjesto stanovanja”, ističu u UKC-u.

Iz UKC-a podsjećaju da je u subotu, 22. septembra, istorijski momenat za zdravstvo Srpske – preseljenje svih hirurških klinika na lokaciju Paprikovac u savremene i vrhunski opremljene prostore.

“To će, osim najboljih uslova za boravak pacijenata, donijeti i najbolje uslove za rad našeg osoblja”, dodaje se u saopštenju.

U UKC-u napominju da ova zdravstvena ustanova zapošljava više od 2.700 radnika i da se u njoj svakodnevno ambulantno zbrine više od 5.000 pacijenata, a bolnički se liječi više od 1.000 pacijenata.

(Srna)