Vijesti 15.05.2020.

SAČEKUŠA: Slaviša Ćulum ubijen na putu Motike – Dragočaj

ČITANJE: 2 minute

Banjalučanin Slaviša Ćulum ubijen je prije nekoliko trenutaka u blizini banjalučkog naselja Motike, na putu prema Dragoočaju, ekskluzivno saznaje portal banjaluka.net.

Na mjesto događaja upućeno je više policijskih patrola i Hitna pomoć.

Ćulum je nedavno izašao sa odsluženja dugogodišnje zatvorske kazne zbog niza krivičnih djela koja je počinio u Banjaluci i okolini, zbog čega je imao debeo policijski dosije.

Kako nezvanično saznaje ATV, Slaviša Ćulum je ubijen u svom automobilu u klasičnoj sačekuši. Kako saznajemo, ovaj stari policijski znanac je nedavno izašao iz zatvora. Njegov brat, Nedeljko Ćulum iz Banjaluke ubijen je 2010. godine u pucnjavi koju su razmijenile dvije sukobljene kriminalne bande. Tada je do vatrenog obračuna bandi došlo je poslije kraće jurnjave tri automobila magistralnim putem Banjaluka – Klašnice. U vozilu BMW bili su Nedeljko Ćulum i Kostić, a u vozilu FIAT tipo nalazili su se Slaviša Ćulum i Čajić.

Ovi pripadnici jedne kriminalne grupe jurili su magistralnim putem Jošila, člana suprotstavljenje bande, koji se sa djevojkom nalazio u Grand čirokiju. Nakon jurnjave kao iz akcionih filmova, kako tvrde očevici, automobili su se zaustavili na benzinskoj pumpi “Parma trend”. Kostić je iz BMW-a otvorio paljbu iz pištolja prema Jošilu, koji je, takođe, uzvratio vatru i najvjerovatnije pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu. Iz vozila FIAT tipo prema Jošilu je iz automatske puške pucao stariji Ćulum.

Nakon vatrenog obračuna sjeli su u vozila i pobjegli sa lica mjesta. Nakon što je pogođen u glavu, Ćulum je vjerovatno mahinalno stisnuo papučicu gasa i sletio u kanal na samo 20 metara od mjesta obračuna, dok je ranjeni Jošilo sa tri probijene gume na vozilu oko 500 metara niže stao pred patrolu Saobraćajne policije i od njih tražio pomoć. Stariji Ćulum i Čajić pobjegli su u nepoznatom pravcu nakon čega ih je policija našla i privela, a Kostić je poslije pucnjave, kada je vidio da je Nedeljko pogođen u glavu, ostao na pumpi i čekao policiju, te je i uhapšen.

Danas ubijeni, Slaviša Ćulum, bio je označen kao vođa kriminalne grupe iz Banjaluke, prijetio je da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata Nedeljka. Takođe, početak suđenja učesnicima krvavog obračuna iz aprila 2010. godine u naselju Rakovačke bare obiležio je i incident, kada je pored pojačanih mjera obezbjeđenja, Slaviša Ćulum je mikrofonom pogodio u glavu Jovana Jošila, koji se tereti za ubistvo njegovog mlađeg brata Nedeljka. Ubijeni Ćulum je bio i jedan od 14 osumnjičenih u akciji “Trezor” koje je MUP Republike Srpske sumnjičio za osam pljački teških čak dva miliona maraka i druga krivična djela.

(banjaluka.net, ATV, foto: NN)