Magazin 10.05.2018.

SAKUPLJA KUTIJE CIGARETA Ljubav prema putovanjima spojio sa neobičnim hobijem

ČITANJE: 1 minuta

Nikola Milutin već tri godine sakuplja zanimljive kutije cigareta, koje donosi sa svakog putovanja. U kolekciji ih ima više od 700.

Ovaj mladi Banjalučanin svoj neobičan hobi spojio je sa ljubavi prema putovanjima, sa kojih umjesto magneta i razglednica, redovno donese kutije cigareta.

– Privukla me je raznolikost kutija po imenima cigareta, bojama, slikama i slično. Sada je već prošlo oko tri godine od kako sam počeo sakupljati i imam ih iz mnogih dijelova sveta – kaže Nikola, dodajući da je mnogo kutija iz drugih zemalja  nabavio i preko interenta, razmjenjujući ih sa drugim zaljubljenicima u ovaj hobi.

U njegovoj kolekciji nalaze se kutije raznih oblika, vrsta i veličina, pa se tako kod Nikole mogu naći omoti kubanki, sobranja, ali i gotovo svih vrsta domaćih cigareta. Međutim, kutije od cigareta nisu sve što Nikola sakuplja, on se osim toga bavi i numizmatikom.

– Kovanice sakupljam odavno i imam ih već više od 5.000. Rado bih svoju kolekciju cigareta mijenjao za kovanice, koje su takođe moja velika ljubav – ispričao je Nikola.

Sudeći po svemu, ovaj maturant se po svojim interesovanjima mnogo razlikuje od svojih vršnjaka, koji se u kovanice često malo razumiju.

Odlučio da proda kolekciju

Nikolina kolekcija sa preko 700 kutija od skora je i na prodaji, iako sam kaže da ne zna po kojoj bi cijeni mogao da ih proda.

– Cijenu nisam odlučio, a to za koliko ću iz prodati zavisi od ponude. Čekam da neko pondi dobar iznos ili kolekciju starih kovanica, koja bi dobro došla mojoj – kaže Nikola, koji je svoje kutije već stavio na internet oglase.

(Srpskainfo)