Vijesti 29.03.2018.

ŠALTER SALA MUP-a: Sistem za izdavanje ličnih dokumenata ponovo zakazao

ČITANJE: 2 minute

Sistem za izdavanje ličnih dokumenata u šalter-sali MUP-a RS u Banjaluci jutros ponovo nije radio, tvrde čitaoci “Nezavisnih”, koji su željeli da izvade dokumenta.

“Kad sam otišla jutros oko 9.30 da podignem dokumenta, u šalter-sali su mi rekli da sistem za izdavanje dokumenata ne radi. Kada sam se ponovo u 11 sati vratila da provjerim, sistem još nije bio proradio, a rekli su mi da će proraditi u 10.30”, rekla je čitateljka “Nezavisnih” iz Banjaluke i dodala da konstantni padovi sistema zaista nemaju smisla jer građanima stvaraju brojne probleme. “Nezavisne” su u 12.30 od službenika u šalter-sali dobile potvrdu da je sistem proradio.

U Agenciji za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) kazali su da je sistem za izdavanje dokumenata koji je u nadležnosti IDDEEA u potpunoj funkciji.

“Ukoliko je došlo do eventualnih problema, onda je riječ o problemima na pojedinim lokacijama za izdavanje dokumenata”, pojasnili su iz IDDEEA.

U ovom mjesecu je jedanput već padao ovaj sistem. Tada građani nekoliko dana nisu mogli da dobiju ili predaju zahtjev za izdavanje ličnih dokumenata.

Slobodan Dragičević, sekretar Udruženja za informaciono-komunikacione tehnologije u Privrednoj komori RS, rekao je da glavne razloge čestog pada sistema dokumenata predstavljaju način na koji je sistem uvezan, serveri koji se koriste, kao i administratori sistema koji upravljaju bazama.

“Zbog smanjenja brzine svih telekomunikacionih sistema uvijek postoji problem u obradi velikih podataka, a radi se o tome da su za takvu strukturu potrebni serveri koji su mnogo snažniji i mnogo veće kategorije od onih koji se trenutno koriste”, pojasnio je Dragičević.

Prema njegovim riječima, to su serveri koji mogu da podrže veliki broj konekcija i da istovremeno svima daju odziv.

Ističe da bi trebalo projektovati hibridni sistem, što podrazumijeva duple servere, te u slučaju prekida rada nekog od servera drugi serveri tog istog trenutka, kako kaže, preuzimaju funkciju obavljanja svih aktivnosti na sistemu.

Naglasio je da kad se kreiraju baze za dokumenta najčešće postoji aplikacija koja uzima podatke sa servera, prikazuje ih i to je ono što operater vidi, i oni, kako tvrdi, nemaju nikad direktan pristup do servera na kojima se nalaze podaci koji su posebni i obezbijeđeni.

“Ovo govori da pristup ovoj glavnoj bazi podataka imaju samo administratori, a ako hoćemo da sistem funkcioniše 24 sata onda on mora biti hibridni i mnogo jačeg kapaciteta od onih koje mi trenutno imamo. To nisu obični serveri i obični računari”, pojasnio je Dragičević i dodao da će ovakvih problema u budućnosti biti još i više.

(Nezavisne)