SANDIĆ: Brutalna laž da je zatvoren put prema Motikama

Apsolutna je neistina da je nova saobraćajnica u Ulici Kralja Aleksandra na Petrićevcu zatvorena “nakon što su pojedeni volovi i prasići”, kako tvrdi PDP, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nakon što je Gradski odbor PDP saopštio je da novi put, na pravcu prema Motikama, zatvoren dan poslije proslave otvaranja. 

Sandić tvrdi da svako dobronamjeran može da se, odlaskom na teren, lako uvjeri da je saobraćajnica u potpunosti prohodna i ukazuje da su radovi nastavljeni na posljednjoj dionici u dužini od 250 metara, ali, takođe bez obustavljanja saobraćaja.

– Volio bih, lično, da su se pojedini političari izdigli iznad dnevnog politikanstva i uvidjeli da se put ne pravi za SNSD i bilo koje druge partije, nego sve mještane Petrićevca, u kojoj god stranci bili. Za razliku od neistina, sa kojim se suočavamo, drago mi je što je mještanima, koji svakodnevno koriste ovaj put, jasno da je ona u potpunosti otvorena za saobraćaj. U okviru realizacije ovog projekta, preostalo je jedino još da se izvedu završni radovi na posljednjoj dionici od 250 metara, koji do sada nisu urađeni zbog prestanka rada asfaltnih baza koje, u pravilu, ne rade kad temperature uđu u “minus”. Čim vremenske prilike to dozvole, i ta poslednja dionica biće asfaltirana. Međutim, i na toj dionici saobraćaj se normalno odvija, tako da mi nije jasno zašto se u javnosti plasiraju ovakve neistine – ističe Sandić.

On ukazuje da su, izvođenjem ovog važnog projekta, vrijednog više od 2 miliona KM, pored nove saobraćajnice, mještani dobili oborinsku i fekalnu kanalazaciju, te ističe da će okolne ulice, koje su oštećene zbog preusmjeravanja saobraćaja tokom izvođenja radova, takođe biti sanirane.

– Povrh svega, domaćinstvima u Banijskoj ulici biće izgrađena i nova kanalizaciona mreža, s tim da će taj put, na zahtjev samih mještana, biti asfaltiran nakon ovih radova, kako ga kasnije ne bi bespotrebno raskopavali zbog izgradnje kanalizacije. Takođe, upravo je u toku sanacija i Ljevčanske ulice, koja je trpjela pritisak velikog intenziteta saobraćaja tokom izvođenja radova. Dakle, iz ovoga je jasno da će i okolne ulice biti u znatno boljem stanju nego što bile prije izgradnje puta prema Motikama – rekao je Sandić.

U reagovanju na optužbe iz PDP o “pojedenim volovima i prasićima”, Sandić ističe da proslavu na Petrićevcu nije ni organizovala ni platila Gradska uprava, nego sami mještani.

– Mi smo tu bili samo gosti, jer su mještani željeli da se obilježi ovaj važan projekat, na kojem su godinama insistirali, a sa naše strane, mi ćemo se potruditi da ovaj projekt bude nastavljen i u idućim godinama, izgradnjom saobraćajnice dalje prema Motikama. A, politikantske optužbe i nestine, poput ovih, samo nam pružaju daju podstrek da nastavimo sa realizacijom ovakvih projekata, koje su od izuzetne važnosti za hiljade ljudi, kakva god da je njihova politička orjentacija – zaključio je Sandić.

(Srpskainfo)

ZELJKOVIĆ: U Republici Srpskoj nema oboljelih od virusa korona

“Institu za javno zdravstvo Republike Srpske vodi aktivan nadzor nad epidemiološkom situacijom u Srpskoj i možemo sa sigurnošću reći da nemamo niti jedan prijavljen slučaj oboljelih od virusa korona, a takođe nemamo ni sumnjivih slučajeva”, izjavio je Branislav Zeljković, v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske. On je istakao da je kod dva pacijenta

Vujnićeva i Ljubišić najbolji sportisti Banjaluke

Bojan Ljubišić, rukometaš Borac M:tela, i Sonja Vujnić, odbojkašica Banjaluka voleja, najuspješniji su sportisti Banjaluke za 2019. godinu. Oni su za najuspješnije proglašeni na svečanosti koja je održana večeras u Sportskoj dvorani “Borik”. Ljubišić je slavio u konkurenciji fudbalera Borca Stojana Vranješa i plivača 22. aprila Mihajla Čeprkala, a do priznanja je došao jer je

VIŠKOVIĆ: Odluka Suda politička, predstavlja strah zbog gasovoda

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je odluka Ustavnog suda BiH politička jer predstavlja u stvari strah u Federaciji BiH da će prihodi po osnovu gradnje gasovoda Bijeljina – Banjaluka ići u budžet Srpske, a ne u BiH. “U Federaciji se postavlja pitanje zato što je to ruski gas – kako ćete

Ministarstvo prosvjete Srpske odgodilo sve ekskurzije van granica BiH

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske naredilo je danas svim srednjim školama da odgode đačke ekskurzije van granica BiH, zbog epidemije virusa korona u nekim evropskim zemljama. Ekskurzije se, kako su naveli, odgađaju dok ne bude potpuno isključena opasnost od širenja ovog virusa. U BiH nema potvrđenih slučajeva zaraze. Trojica Kineza, koji su hospitalizovani u

SNSD, Srpski klub i HDZ uputili u proceduru prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH

Predstavnici klubova poslanika SNSD, HDZ i Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skuštine BiH u proceduru su predali zajednički Prijedlog zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH, koje je do sada birao predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, izjavila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Snježana Novaković Bursać. – Zakon, koji je predat

Banjalučkoj književnici Tanji Stupar Trifunović uručena Vitalova nagrada

Vitalova nagrada “Zlatni suncokret” za najbolju knjigu na srpskom jeziku u 2019. godini uručena je danas Tanji Stupar Trifunović za roman “Otkako sam kupila labuda”. Primajući priznanje za priču o, kako je objasnila, dvije različite žene, ali koje povezuju emocije i ljubav, Trifunovićeva je istakla da je književnost oduvijek zauzimala važno mjesto u njenom životu.