Vijesti 20.10.2018.

ŠANSA ZA STUDENTE Praksa u njemačkim firmama, obezbijeđen smještaj i džeparac

ČITANJE: 1 minuta

Objavljen je Program stipendija njemačke privrede za 2019. godinu, koji se na našim prostorima po 13. put realizuje, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u Bosni i Hercegovini, saopštili su sa banjalučkog Univerziteta.

– Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH.

U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci- pojasnili su na Univerzitetu.

U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoline, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, te mjesečni džeparac.

Prijave su moguće do 13. novembra.

(Srpskainfo)