Politika 15.07.2020.

SASTANAK DODIKA I NELSONA: Razgovarano o hitnoj potrebi da BiH usvoji budžet na državnom nivou

ČITANJE: 1 minuta

Ambasador SAD u Bosni i Hercegovini Erik Nelson sastao se danas sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, gdje je razgovarano o hitnoj potrebi da BiH usvoji budžet na državnom nivou i ostvari osnovno pravo građana, pravo na izbore, potvrđeno je iz ambasade SAD.

Na današnjoj 8. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je, po skraćenom postupku i u prvom čitanju, Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Povodom rasprave o Prijedlogu zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, Dom je usvojio zaključak kojim je Savjet ministara BiH zadužen da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno za funkcionisanje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtjev Savjetu ministara Bosne i Hercegovine, piše N1.

(N.S/ Banjaluka.net)