Vijesti 08.09.2018.

SAVREMENA OPREMA Banjalučki vatrogasci novim vozilom mogu i kroz vatru

ČITANJE: 2 minute

Profesionalna teritorijalna vatrogasna jedinica grada Banjaluka dobila je novo vozilo, koje se može koristiti za gašenje svih vrsta požara, uključujući i industrijske požare.

Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, istakao je da je nabavkom ovog vozila Vatrogasna brigada grada opremljena najsavremenijom opremom za gašenje požara.

“Vozilo je opremljeno kapacitetom vode od 10.000 litara i 1.000 litara pjenila”, istakao je Ćućun.

Prema njegovim riječima, to je prvo vozilo ove vrste u Vatrogasnoj brigadi.

“Vozilo je opremljeno i ostalom zaštitom, što znači da se može kretati kroz požare”, pojasnio je Ćućun.

Dodao je da se ovo specijalno vozilo može koristiti i za vatrogasno obezbjeđenje na aerodromu jer ima takve karakteristike.

Prema njegovim riječima, vrijednost ovog vozila je oko 585.000 KM.

Ćućun je naglasio da je u toku javna nabavka za teretno motorno vozilo za tehničke intervencije kod preduzimanja preventivnih mjera za zaštitu od poplava ili zemljotresa.

“Imajući u vidu da su grad i Civilna zaštita prošle godine nabavili i radne mašine, nabavkom ovog vozila postići će se potpuna samostalnost i operativnost u izvršenju zadataka”, kazao je Ćućun.

Dodao je da je vrijednost nabavke teretnog motornog vozila za tehničke intervencije oko 300.000 KM.

“Gradu će mnogo značiti novo vozilo koje smo nabavili, ali i ovo za koje smo raspisali nabavku, nakon čega ćemo biti u potpunosti operativni za izvršenje svih zadataka s kojima se budemo susretali”, naglasio je  Ćućun.

Informacije za građane

Vatrogasna brigada grada pokrenula je zvaničnu Facebook stranicu “Vatrogasna brigada Banjaluka”, na kojoj građani mogu dobiti sve potrebne informacije o intervencijama koje su vatrogasci imali i sve ostale informacije koje ih interesuju.

“Ovo je novina u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka, koju smo pokrenuli prije sedam dana. Na stranici će građani moći vidjeti i čime su vatrogasci opremljeni”, rekao je Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka.

(Nezavisne)