Sergej Ćetković u susret koncertu u Banjaluci: Vijeme i trendovi ne utiču na pravu ljubav 

Sreća je porodica, ljubav voljene osobe, svaki trenutak proveden sa djecom. Sloboda je kada u svakom momentu možete da budete ono što jeste, kako u svom domu tako i na sceni, kako među najbližima tako i među publikom.

Ispričao je ovo u razgovoru za “Glas Srpske” pjevač Sergej Ćetković, koji će 6. marta, u susret Danu žena, nastupiti u Sportskoj dvorani “Borik” u Banjaluci. Organizator ovog koncerta, koji će početi u 20 časova, je agencija “Star Travel”.

– Za mene je sloboda i to što imam privilegiju da stvaram muziku koju volim, a taj prostor umjetnosti je ogroman – dodaje Ćetković.

Vjeruje da iskrenu i pravu ljubav ništa ne može da uništi, uprkos tome što živimo prebrzo i što su ljudi postali prilično otuđeni.

“Na svojim koncertima se uvijek iznova uvjerim u snagu ljubavi i to me veoma raduje. Potrebno je samo da malo zanemarimo društvene mreže i trendove koji se danas propagiraju i okrenemo se sebi, svojim voljenim osobama i emocijama koje smo potisnuli zbog trke za karijerom, uspjehom, novcem. Na taj način se vraćamo sebi i pravim vrijednostima, a ljubav je jedna od najvažnijih”, rekao je Ćetković.

On je rekao da se raduje koncetu u Banjaluci i susretu sa banjalučkom publikom, koja ga, kako je istakao, uvijek dočeka kao nekog svog.

“Kada znate da dolazite među ljude koji pokazuju takvu emociju i gostoprimstvo, onda znate da dolazite među prijatelje i sam koncert dobija na još većem značaju. Nadam se da ćemo se svi lijepo provesti, uživati u dobrim pjesmama i atmosferi i da će “Borik” te večeri biti pun dobre energije, muzike i ljubavi”, rekao je.

(Glas Srpske)

KINA: Skoro 99% preduzeća ponovo počelo da radi

U Kini je najmanje 98,6 odsto velikih industrijskih preduzeća koji su zbog virusa korona morali da prekinu proizvodu, ponovo počelo da radi. Kako je saopštilo Ministarstvo inudustrije Kine, oko 89,9 odsto radnika se vratilo na svoja radna mjesta. Velikim preduzećima u Kini se smatraju ona čiji godišnji prihod je veći od 20 miliona juana (2,84 miliona dolara).

SZO: Uočili smo potencijalno stabiliziranje, ali nije vrijeme za ublažavanje mjera

Čelnik odjela za vanredne situacije Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) dr. Michael Ryan izjavio je u ponedjeljak da se broj slučajeva zaraženih koronavirusom u najteže pogođenim zemljama poput Italije i Španije “potencijalno stabilizira”, ali da još nije vrijeme ublažiti oštre mjere na limitiranju i praćenju širenja virusa. “Grozničavo se nadamo da je o tome riječ. Mi,

ŠTA DONOSI PAKET POMOĆI EU: BiH će dobiti preko 80 miliona eura za borbu protiv virusa korona

Evropska unija je odobrila paket pomoći od preko 410 miliona eura zemljama Zapadnog Balkana za borbu protiv koronavirusa. Bosna i Hercegovina dobit će 80,5 miliona eura. Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Srbija, Crna Gora, Kosovo i Albanija dobiće 37 miliona eura direktne pomoći za nabavku respiratora, testova, zaštitne opreme, a 374 miliona eura određeno je

Psi i mačke ne prenose virus korona niti obolijevaju od njega

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) do sada nije dobila nijednu dojavu o zaraženim psima, što znači da psi, kao ni mačke, ne mogu da prenose virus korona. Kinolozi navode da se kućni ljubimci ne mogu zaraziti ovim virusom. Postoji više vrsta virusa koji pogađaju životinje, ali oni se prenose sa životinje na životinju, ali se ni

RADONČIĆ: Situacija je ozbiljna, biće dosta umrlih

Ministar bezbjednosti BiH i predsjedavajući Koordinacionog tijela BiH za zaštitu i spašavanje Fahrudin Radončić gostovao je u emisiji Dan uživo na Televiziji N1. Radončić je na početku razgovora rekao da na nivou BiH do ovog trenutka nismo dobili ništa. – Sada će Koordinaciono tijelo početi da se suočava s poslom koji se zove priliv donacija.

STUDIJA UN-a: Zemljama u razvoju trebaće 2,5 hiljada milijardi dolara pomoći

Zemljama u razvoju biće potreban paket finansijske pomoći u iznosu 2,5 hiljada milijardi dolara ove godine da bi mogle da se suoče sa ekonomskom krizom izazvanom pandemijom korona virusa, navodi se u studiji Ujedinjenih nacija. Privrede zemalja u razvoju pretrpjeće “veoma težak udarac” usljed visokog odliva kapitala, gubitka prihoda od izvoza zbog pada cijena određene

KORONAVIRUS RAZOTKRIO: Na plate fudbalera se troše veliki iznosi bez pokrića u realnim prihodima

U razgovoru za rimski dnevnik La Repubblica predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin iznio je svoja razmišljanja o posljedicama pandemije na fudbal. Ne samo na evropski, nego globalno na fudbal. Čeferin, ustvari, nije objavio ništa novo ni senzacionalno glede bliže i dalje perspektive najmasovnijeg i najpopularnijeg sporta u svijetu. No, predsjednik UEFA-e dao je naslutiti važne evolucije