Servisne informacije za 10. oktobar

Servisne informacije za četvrtak, 10. oktobar 2019. godine:

Policijska uprava

U protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela, javni red i mir nije narušavan. Dogodilo se dvanaest saobraćajnih nezgoda, dvije s posljedicama po lica u kojima je jedno lice teže i jedno lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći

U Stanici hitne pomoći pregledano je 70 odraslih pacijenata i 20-oro djece, a obavljeno je 20 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada nije imala intervencija.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno, a zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima danas će bez električne energije biti:

  • U vremenu od 08,30 do 11,30 časova dijelovi ulica: Jovandanska i Rade Radića
  • U vremenu od 08,30 do 13,00 časova dijelovi ulica: Bulevar vojvode Petra Bojovića, Milana Kranovića i Vrbaski put
  • U vremenu od 09,00 do 13,00 časova dijelovi ulica: Alekse Šantića, Dr. Jovana Raškovića, Kolo srpskih sestara, Krajiških brigada i Petra Mećave,
  • U vremenu od 12,00 do 14,00 časova dijelovi ulica: Braće Kukrika, Bulevar vojvode Stepe Stepanovića (br. 152 – 249), Novaka Pivaševića i Veljka Mlađenovića (br. 3 i 12)
  • U vremenu od 09,00 do 14,00 časova dijelovi ulica: Ponirska, Anke Drakulić br. 3, Ivana Gorana Kovačića br. 217a i Nikole Tesle br. 9, te dijelovi naselja: Ljubačevo i Tice-Divljaci.

Vodovod

Kvalitet isporučene vode za piće zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Juče, 09.10.2019. godine zbog kvara na vodovodnoj mreži oko 18,00 časova obustavljena je isporuka vode za potrošače u ulicama: Šarplaninska i Jovice Savinovića. Kvar je dijelom otklonjen oko 21,30 časova tako da su noćas bez vode bili potrošači u dijelu ulice Jovice Savinovića (brojevi 70 – 100). Radovi na otklanjanju ovoga kvara biće nastavljeni danas.

Danas, 10.10.2019. godine izvodiće se radovi na cjevovodu u ulici Bana Milosavljevića što će u periodu od 09,00 do 17,00 časova dovesti do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u navedenoj ulici.

Prognoza vremena

Jutro umjereno do pretežno oblačno sa povremenom kišom, intenzivnijom sredinom i u drugom dijelu dana. Vjetar ujutro slab do umjeren južni, zatim u sketanju na sjeverne smjerove. Jutarnja temperatura vazduha oko 12°C, a najviša dnevna do 18°C.

DODIK: Izetbegovićevo negiranje ustavne strukture uvod u propast BiH

Izjava Bakira Izetbegovića da će u Savjetu ministara biti mjesta samo za stranke koje entitete podrede instituicijama BiH, dodatno je otežala pregovore o formiranju nove vlasti. Ovu izjavu, predstavnici SNSD-a smatraju ucjenom i smišljenom provokacijom. Istovremeno, predsjednik SDS-a Mirko Šarović najavljuje da je ta stranka počela aktivnosti za formiranje Savjeta ministara, u kojem će, kažu,

RAJČEVIĆ: Tri principa reforme visokog obrazovanja

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će se koncept reforme visokog obrazovanja zasnivati na tri principa – internacionalizacija, modernizacija i racionalizacija.

ZANIMLJIVA IZLOŽBA Kreativni đaci bude svijest o zdravoj hrani

Slatkiši i sokovi bez šećera, zdrave žitarice, razne vrste voća i povrća, zimnica i ajvar krasili su danas štandove ispred Osnovne škole “Jovan Cvijić” u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, čiji su učenici organizovali izložbu zdrave hrane.