Servisne informacije za 12. jul

Servisne informacije za četvrtak, 12. jul 2018. godine:

Policijska uprava

Evidentirana su četiri krivična djela. Javni red i mir je narušavan jedanput. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Služba hitne pomoći

U službi hitne pomoći pregledana su 64 odrasla pacijenta i 21 dijete, a obavljena je 21 kućna posjeta. Ukupno 106 intervencija.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada imala je 3 intervencije.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog planiranih radova na elektro-energetskim objektima, dana 12.07.2018, planirana su sljedeća isključenja:

-U vremenu od 08 :30 do 14 :30 časova dijelovi naselja: Suturlija, Duga Ravan, Bukvalek i Donja Kola.

-U vremenu od 09 :00 do 11 :00 časova dijelovi ulica: Dušana i Vlade Kopanje i Karađorđeve od br.386 do br.482.

-U vremenu od 09:00 do 14:00 časova dio ulice: Rade Radića.

Napomena: U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odgađaju.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno.

Prognoza vremena 

Noćas i sutra ujutru oblačno uz slabu i povremenu kišu. Kiša prestaje tokom jutra uz postepeno razvedravanje i više sunčanih perioda sredinom dana. Popodne će ponovo biti nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a u široj regiji grada postojaće uslovi za lokalno jače pljuskove. Uveče i tokom noći oblačno uz povremenu slabu kišu. Vjetar slab sjeveroistočni i istočni. Minimalna temperatura oko 18°C, a najviša dnevna do 27°C.

SINIŠA KARAN PREDSJEDAVAJUĆI SAVJETA Srpska dobila Savjet za ustavni poredak

Republika Srpska je dobila novog predsjednika, ali i Savjet za zaštitu ustavnog poretka Republike Srpske. Pet članova ima zadatak da prati i razmatra stanje u oblasti ostvarivanja i zaštite ustavne pozicije i nadležnosti RS i njenih institucija. Predsjedavajući Savjeta je Siniša Karan, a članovi Sredoje Nović, Predrag Ćeranić, Srđan Rajčević i Draga Mastilović. To je

DAVOR DRAGIČEVIĆ: “Sve ima granice strpljenja, pa i moje srce!”

Pjesma „Klinac u getu“ i večeras je odjekivala centrom Banjaluke, gdje je održan 240. skup „Pravda za Davida“. Okupljeni su na još jednom mirnom protestnom okupljanju zapalili svijeće za ubijenog mladića i poručili da ostaju uz Davora Dragičevića, te da će u borbi za istinu i pravdu biti istrajani. – Sutra je 21. novembar, ko

Obnova semafora kod Banskog dvora

Na raskrsnici kod Banskog dvora, sutra će biti isključen semafor od deset do 12 časova radi montaže novog semaforskog kontrolera. – Inače, proteklog vikenda na ovoj raskrsnici izvršena je zamjena kompletne semaforske opreme novom, tako da je za sutra preostalo još da se montira ovaj uređaj – rekli su u Gradskoj upravi. (Srpskainfo)