Servisne informacije za 12. jul

Servisne informacije za četvrtak, 12. jul 2018. godine:

Policijska uprava

Evidentirana su četiri krivična djela. Javni red i mir je narušavan jedanput. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Služba hitne pomoći

U službi hitne pomoći pregledana su 64 odrasla pacijenta i 21 dijete, a obavljena je 21 kućna posjeta. Ukupno 106 intervencija.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada imala je 3 intervencije.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog planiranih radova na elektro-energetskim objektima, dana 12.07.2018, planirana su sljedeća isključenja:

-U vremenu od 08 :30 do 14 :30 časova dijelovi naselja: Suturlija, Duga Ravan, Bukvalek i Donja Kola.

-U vremenu od 09 :00 do 11 :00 časova dijelovi ulica: Dušana i Vlade Kopanje i Karađorđeve od br.386 do br.482.

-U vremenu od 09:00 do 14:00 časova dio ulice: Rade Radića.

Napomena: U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odgađaju.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno.

Prognoza vremena 

Noćas i sutra ujutru oblačno uz slabu i povremenu kišu. Kiša prestaje tokom jutra uz postepeno razvedravanje i više sunčanih perioda sredinom dana. Popodne će ponovo biti nestabilno uz povremenu kišu i pljuskove sa grmljavinom, a u široj regiji grada postojaće uslovi za lokalno jače pljuskove. Uveče i tokom noći oblačno uz povremenu slabu kišu. Vjetar slab sjeveroistočni i istočni. Minimalna temperatura oko 18°C, a najviša dnevna do 27°C.

LJUBIVOJE RŠUMOVIĆ U BANJALUCI “Moramo više pažnje da posvetimo čitanju da nam djeca rastu uz knjigu”

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka, Zoran Talić ugostio je danas istaknutog srpskog književnika Ljubivoja Ršumovića, uz čije su stihove odrasle mnoge generacije. Na sastanku kojem je prisustvovao i predsjednik Udruženja književnika Republike Srpske, Predrag Bjelošević, predsjednik Zoran Talić zahvalio je pjesniku, što daje veliki doprinos književnosti, pozorištu i uopšte kulturi Banjaluke i Republike Srpske.   Književnk

Upoznajte najbogatiji “parking” u Banjaluci

Treći sprat stambene zgrade na broju 79A, u Karađorđevoj ulici u Banjaluci, jedan je od najbogatijih i najveselijih u gradu na Vrbasu. Goran Filipović, otac dvomjesečnog Jakova, priča za “Nezavisne” da dječijeg smijeha u njihovom hodniku ne nedostaje. Pored njegovog sinčića, u susjednim stanovima odrastaju još tri bebe. (Nezavisne)

SAJAM KNJIGE Dodijeljene nagrade najboljim izdavačima

Na 23. Međunarodnom sajmu knjige “Banjaluka 2018” u petak su dodijeljene nagrade najboljim izdavačima u nekoliko kategorija. Nagrada “Moštanica” za izdavački poduhvat godine dodijeljena je izdavačkoj kući “Obodsko slovo” iz Podgorice za zbirku “Izabrana djela Dragana Kolundžije” istoimenog autora.

(VIDEO) Rexona Active Day u najvećem gradskom parku Banjaluke

Treći po redu Rexona Active Day u Banjaluci održaće se u parku „Mladen Stojanović“ u Banjaluci u subotu, 15. septembra sa početkom u 11 sati. Nakon Sarajeva i Tuzle, očekuje se i veliki odziv vježbača na otvorenom u jednom od najvećih gradova naše zemlje.