Servisne informacije za 17. septembar

Servisne informacije za utorak, 17. septembar 2019. godine:

Policijska uprava

Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24
časa u Gradu Banjaluka dogodilo se šest krivičnih djela. Javni red i mir je narušen je tri puta a napravljeno je pet prekršaja. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda, dva lica su lakše povrijeđena, sve sa materijalnom štetom.

Služba hitne pomoći

U službi hitne pomoći pregledano je 55 odraslih pacijenata i 22 djece, a
obavljeno je 17 kućnih posjeta. Ukupno 94 intervencije.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada nije imala intervencija.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno.
Zbog planiranih radova na elektro-energetskim objektima, dana 17.09.2019.god.
planirana su sljedeća isključenja:

  • U vremenu od 08:00 do 14:00 časova DIO NASELJA: Piskavica.
  • U vremenu od 09:00 do 11:00 časova DIJELOVI ULICA: Gajeva 1, Jevrejska 1,2,6,12,16 i Veselina Masleše. DIO NASELJA: Česma.
  • U vremenu od 09:00 do 15:00 časova DIJELOVI NASELJA: Zalužani i Priječani.
  • U vremenu od 10:00 do 11:00 časova DIO NASELJA: LJubačevo.
  • U vremenu od 12:00 do 14:00 časova DIJELOVI ULICA: Blagoja Parovića, Nenada Kostića i Grmečka.
  • U vremenu od 09:00 do 14:00 časova DIJELOVI ULICA: Podgrmečka, Put srpskih branilaca, Novice Cerovića 13, Bulevar vojvode Živojina Mišića 53 i Zmaj Jovina 16, DIO NASELJA: Karanovac, Makivići, Macanovići, Čokori i Duga Ravan.

Napomena:

U slučaju loših vremenskih uslova radovi se odgađaju.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom jutros je uredno.

Prognoza vremena

Ujutro pretežno vedro, a tokom dana sunčano i toplo vrijeme uz malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar slab, većim dijelom dana sjevernih smjerova. Najniža jutarnja temperatura vazduha oko 13°C a najviša dnevna oko 31°C.

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog