Servisne informacije za 8. novembar 2019.

Servisne informacije za petak, 8. novembar 2019. godine:

Policijska uprava

U protekla 24 časa u Banjaluci je evidentirano pet krivičnih djela. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se deset saobraćajnih nezgoda, nije bilo povrijeđenih lica.

Služba hitne pomoći

U Stanici hitne pomoći pregledano je 73 odraslih pacijenata, 13 djece i obavljeno je 17 kućnih posjeta.

Vatrogasna jedinica

Vatrogasna brigada imala je tri intervencije.

Elektrokrajina

Snabdijevanje grada električnom energijom jutros je uredno. Zbog planiranih isključenja bez napajanja el. energijom će biti:

-U vremenu od 07:30 do 12:00 časova dijelovi ulica: Bana dr Todora Lazarevića 3 i Bana Milosavljevića 8
-U vremenu od 08:30 do 13:00 časova dijelovi ulica: Kraljice Marije, Petra Pecije, Plitvička, Stojana Jankovića i Vladimira Zvonara.
-U vremenu od 09:00 do 12:00 časova dijelovi ulica: Dušana i Vlade Kopanje, Srpskih rudara i dijelovi naselja: Pavlovac i Dragočaj-Gradina.
-U vremenu od 09:00 do 13:00 časova dijelovi naselja: Drakulić, Motike i Rakovačke Bare.
-U vremenu od 09:00 do 14:00 časova dijelovi ulica: Vaclava Havlika Vene, Milana Brankovića, Rastka Petrovića, Carigradska, Ravnogorska 2 i dio naselja: Bukvalek-Ruišta.

Vodovod

Snabdijevanje grada vodom je uredno. Kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

-Dana 08.11.2019. godine izvodi će se radovi na cjevovodu u ulici Banijska što će u periodu od 08:00 – 18:00 časa dovesti do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u navedenoj ulici.

-Dana 08.11.2019. godine izvodi će se radove na cjevovodu u ulici Vojvode Momčila što će u periodu od 08:00 – 18:00 časova dovesti do privremenog prekida u vodosnabdijevanju potrošača u dijelu navedene ulice.

Prognoza vremena

Ujutro umjereno oblačno sa maglom ili sumaglicom u široj okolini grada, a veći dio dana uglavnom sunčano uz promjenljivu oblačnost. Krajem dana postepeno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab do ujeren južnih smjerova. Jutarnja temperatura vazduha oko 5°C, a najviša dnevna oko 19°C.

Radović pozvao građane Srbije i BiH da ljetuju u Crnoj Gori i Budvi

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović pozvao je građane Srbije i BiH da letuju u Crnoj Gori i Budvi i poručio im da su dobrodošli i rado viđeni gosti, te da se ne obaziru na, kako je ocijenio, nepromišljene izjave crnogorskog premijera Duška Markovića. “Građani Srbije i BiH koji godinama ljetuju u Crnoj Gori znaju

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisuju koalicioni sporazum

Demokratski narodni savez i Srpska demokratska stranka potpisaće vrlo brzo koalicioni sporazum kojim će regulisati izlazak na izbore u Gradu Prijedoru, saznaje banjaluka.net. Obje stranke će imati samostalne liste, dok će kandidata dati DNS, a rješenje se još usaglašava, iako su velike šanse da to ne bude sadašnji gradonačenik Milenko Đaković. SDS će izvjesno podržati

TRIVIĆ: Pohvala rodoljublju Katarine Ristić

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić pohvalila je rodoljublje srednjoškolke Katarine Ristić, Srpkinje iz Čikaga, koja je svojim radom uspjela izdejstvovati da se u udžbenicima promijeni lažno pisanje o ratu u BiH. “Katarina Ristić je svojim primjerom još jednom potvrdila da srpska dijaspora ima veliki broj talentovanih mladih ljudi koji nisu zaboravili svoj

“Montenegro erlajnsu” zabranjeno slijetanje na beogradski aerodrom

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije na osnovu reciprociteta donio je mjeru kojom se zabranjuje slijetanje aviona crnogorskog “Montenegro erlajnsa” na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”. U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, navodi se da je državljanima Srbije onemogućen ulazak u Crnu Goru, pošto je i dalje na snazi mjera Vlade Crne Gore da

Od 1. juna više djece u banjalučkim vrtićima

U toku je drugi krug testiranja vaspitača na virus korona kako bismo mogli biti spremni za dolazak većeg broja djece, što se očekuje od ponedjeljka, rekla je direktorka Jelena Kurtinović.  Tokom prošle sedmice u vrtićima banjalučkog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje boravilo je u proseku 140 djece dnevno, od 202 koliko ih je bilo