Vijesti 15.08.2018.

ŠETALIŠTA OKO VRBASA PUNA SMEĆA Građani traže veći broj kanti za smeće

ČITANJE: 2 minute

Šetališta oko Vrbasa  su često puna smeća, a građani tvrde da bi sve bilo urednije i ljepše da imaju više kanti za otpad.

– Popijem vodu na početku šetnje i skoro kilometar nemam gdje da bacim flašu. Ne mogu da vjerujem da u centu ima kanta na svakih nekoliko metara, a ovdje na Starčevici uopšte nema– kaže penzionerka Milena, koja svakodnevno šeta pored Vrbasa.

Šetalište uz Vrbas, od Rebrovačkog mosta pa sve do dvorane Obilićevo, jedno je od omiljenih mjesta za odmor i šetnju, ali je nažalost često puno smeća.

Građani kažu da se već godinama žale da im nedostaju korpe za otpad, ali da njihov problem niko ne smatra bitnim.

– Mislim da te korpe Grad ne koštaju puno, a nama bi pomoglo. Već godinama čitam u novinama kako Banjaluka dobija nove kante za smeće, ali nikada da i mi dođemo na red. Djeca smeće bacaju na sve strane, ima to i do kućnog odgoja, ali sigurno bi manje smeća bilo da u blizini imaju kante – kaže Nikolina Malić, koja živi u Bulevaru Stepe Stepanovića, nedaleko od ovog šetališta.

Iz Gradske uprave kažu da su sugrađani preko „Građanske patrole“ prijavili smeće i nedostatak korpi za odlaganje otpada na obali Vrbasa, ispod dvorane „Obilićevo“.

– Nakon završetka procedure javne nabavke betonskih korpi za otpatke, pristupiće se postavljanju istih na navedenoj lokaciji – naveli iz Odeljenja za komunalne poslove.

Problemi sa ljubimcima

S obzirom na to da ovde ima mnogo zgrada i stanara, u ovom dijelu grada živi i mnogo onih sa kućnim ljubimcima, te nedostatak kanti za smeće i njima predstavlja problem.

– U većinu parkova u gradu sa posm ne mogu ući, ovo je jedino mjesto na kom možemo slobodno da šetamo, ali imam problem kada pokupim otpad za psom jer nemam gdje da ga bacim. I tako kesicu sa psećim izmetom nosam po šetalištu dok ne naiđem na prvu kantu – dodala je Nataša.

(Srpskainfo)