Vijesti 10.05.2017.

Školica za trudnice, prijave u toku

ČITANJE: 2 minute

Udruženje građana „DRIP“ je pokrenulo novu školicu za trudnice u Banjaluci. Prvobitno je osmišljena kao psihološka priprema trudnica za porod pod nazivom Razgovaraonica, a sada pod istim nazivom, proširena je i pored psihološke pripreme nudi trudnicama i njihovim partnerima predavanja i praktične časove.

Školica za trudnice – Razgovaraonica, trudnicama i njihovim partnerima nudi 12 predavanja od strane stručnjaka, tačnije 10 grupnih susreta koji će se održavati svakog ponedeljka i četvrtka u trajanju od 90 minuta po predavanju. Tu su i psihološke podrške i obilazak porodilišta uz predavanja osoblja iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

Tokom tri ciklusa Razgovaraonica, pažljivo smo slušali svoje polaznice i njihove potrebe, i shvatile da ima potrebe da osnujemo školicu u kojoj će tokom 6 sedmica da dobiju sve relevantne informacije od strane stručnjaka i jedan sveobuhvatan program. Čast nam je što su se našem pozivu odazvali mnogi stručnjaci u svom polju koji će sa našim polaznicima podijeliti svoje znanje i savjete kao što su: psiholog Dubravka Vujnović Božić, pedijatar dr Branislav Lolić, anesteziolog Dejan Nikić, nutricionista Dragana Lošić, dula Brankica Štula, babica Sandra Radetić, babica sa babinjara Aleksandra Babić, pravnica Jelena Pušac Broćilović– izjavila je članica udruženja Nataša Gligorić.

U 12 predavanja trudnice će imati priliku da slušaju predavanja psihologa, pedijatra, babica iz Kliničkog centra RS sa odjela babinjara i babice iz rađaone, kao i savjete o dojenju i tehnikama koje olakšavaju porod od internacionalne savjetnice za dojenje i babice Adise Hotić. Takođe, će imati priliku da saznaju sve o epiduralnoj anesteziji, o ulozi dule na porodu, preporuke nutricioniste i pravne i administrativne savjete koji će trudnicama biti od velike koristi.

U ugodnom ambijentu gdje se održavaju predavanja, trudnice i njihovi partneri dobiće odgovore na sva njihova pitanja, pregršt informacija koje prate savremena i nova istraživanja na teme trudnoće, porođaja (prve dane sa bebom) i roditeljstva. Uz to moramo da napomenemo da sve polaznice čeka poklon paket kompanije dm drogerie markt Bosna i Hercegovina koja je prepoznala značaj i kvalitet naše školice – rekla je direktorica udruženja Dubravka Vujnović Božić.

Prijave su otvorene do 15.05. i svi zainteresovani više informacija mogu dobiti putem mail-a [email protected] ili putem naše Facebook stranice DRIPBL https://www.facebook.com/dripbl.

(unoportal.net)