Magazin 20.12.2018.

SLIKANJE, PREDSTAVA I CRTANI FILM Program Snješkova 21. decembar

ČITANJE: 1 minuta

Šestog dana humanitarne, kulturno-zabavne manifestacije „Snješkovo“, koju već petu godinu za redom organizuje Dječije pozorište Republike Srpske, posjetioce očekuje slikanje, bajka, crtani film i, naravno, slatkiši.

U petak, 21. decembra u 11.00 časova najmlađi će imati priliku da učestvuju u slikarskoj radionici koju vodi Berina Šuščević, scenograf Dječijeg pozorišta RS i magistar slikarstva. Radionica će biti takmičarskog karaktera, svi učesnici će dobiti po slatkiš, a pobjednik i poklon paket.

U 13.00 časova bajku „Bratac i sestrica“ čitaće glumica Đurđa Vukašinović. U čarobnom kostimu, glumica će, na interaktivan način, bajku braće Grim približiti mališanima i uvesti ih u svijet pozorišta i beskrajne mašte.

Isti dan, u 18.00 časova posjetioci će, na Maloj sceni DP RS, pogledati crtani film „Knjiga o džungli“ po izboru dramaturga Slaviše Radana koji će sa prisutnima, nakon projekcije, voditi razgovor o filmu.

Manifestacija „Snješkovo“ je humanitarnog karaktera, a prikupljena sredstva biće donirana udruženju roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj– Mrvice za kupovinu toplog krevetića.

„Snješkovo“ se, u vidu različitih programa za djecu, odvija svakodnevno od 11.00 do 19.00 časova do 30. decembra 2018. godine.

Ulaz i programi za sve posjetioce su besplatni, a s obzirom na to da je vrijeme darivanja svakog očekuje i po poklončić.